lopta_u_kosuSP DO 17 GODINA

Srbija – Litvanija 71:74

 

U17 reprezentacija Srbije poražena je u četvrtom kolu Svetskog prvenstva u Hamburgu. Bolja od izabranika Nenada Trunića bila je selekcija Litvanije (71:74). Naredni rival naše reprezentacije je najbolji tim SAD, sreda 14,30.

I pored poraz od Litvanije, igraćemo u četvrtfinalu. Samo što u eliminacionu rudnu krećemo sa četvrte pozicije u grupi i idemo na prvaka druge grupe, to će biti Poljska ili Kanada.

Trunićevi izabranici su odlično počeli. Tokom prvog poluvremena su sasvim ispunjavali dogovor iz svlačionice. Dobro su kontrolisali skok, nisu dozvoljavali rivalu da dolazi u poziciju za šut iz daljine. Na taj način su došli do maksimalnih 14 poena prednosti (36:22) u drugoj polovini drugog perioda.

Povezana vest:  Čović: Ne sme da dođe do opuštanja ekipe

U dobrom ritmu smo igrali sve do 26. minuta, kada je zabeleženo naše vođstvo do 49:40. I, sve posle toga proteklo je u znaku Litvanije. I pored toga što nismo dozvolili rivalu da se osetnije odlepi, pa je meč ušao u neizvesnu završnicu, nismo uspeli da preokrenemo i slavimo.

Nenad Trunić, selektor naših kadeta, posle utakmice je istakao: „Prvo poluvreme smo odigrali odlično, ali u nastaku se desio pad. Tu pre svega mislim na plejmejkere koji nisu dobro organizovali napade. Ponovile su se stare boljke, loše zagrađivanje koša protiv agresivnog protivnika. Zadatke koje smo postavili nismo dobro ispunjavali. Sada smo sigurno četvrti u grupi i idemo na prvoplasiranog iz druge grupe, a to će biti Poljaci ili Kanađani. A, da smo dobili više od osam razlike, bili bismo drugi i dobili lakšeg rivala. Ali, ko god da nam dođe, četvrtfinale je meč koji život znači, tu favorita nema.“

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati 22. kola i tabela Jadranske lige

O rivalu u poslednjem kolu takmičenja po grupama, Trunić je rekao: „Amerikanci su fizički dosta dominantniji, oni igraju neku drugu košarku. Tako da ćemo taj meč iskoristiti da odmorimo nosioce igre i što bolje se pripremimo za nastavak takmičenja.“

 

Srbija – Litvanija 71:74 (24:17, 18:14, 9:17, 17:22)

Srbija: Cvetković 2, Čvorović 5, Mitrović 19, Miljenović 10, Bezbradica 13, Radičević 3, Radonjić, Dangubić, Krstić, Janković 7, Milošević 10, Ćirović 2.

Povezana vest:  Radonjić: Daćemo sve od sebe da se plasiramo u finale Kupa

Litvanija: Semaska 8, Paliukenas 10, Mockevičijus 18, Narkevičijus 11, Kimanatas 10, Urbonas, Lekis 2, Majauskas 2, Lekunas 9, Uzupis 4, Olisevičijus, Čatkevičijus.

 

A grupa – tabela: SAD 4-0, Litvanija 3-1, Srbija 2-2, Kina 2-2, Argentina 1-3, Egipat 0-4.