KK_Partizan_Logo copyTelekom Srbija generalni sponzor KK Partizan

 

Kompanija Telekom Srbija u naredne tri godine biće generalni sponzor Partizana, košarkaškog prvaka Srbije i Jadranske lige.

Ugovor su potpisali predsednik Partizana Predrag Danilović i generalni direktor Telekoma Branko Radujko, a zvanično ime kluba biće „Partizan MTS“.

-Naše obaveze sada će biti još veće, jer ćemo nositi ime ozbiljne kompanije. Ljudi iz Telekoma su prepoznali naš uspeh i rezultat, koji će, nadam se, da traju – rekao je Danilović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Zvezda savladala Zagreb u Pioniru

Generalni direktor Telekoma Branko Radujko podsetio je da ta kompanija već godinama ulaže u srpsku košarku, tenis, vaterpolu i atletiku.

-U okviru te podrške nema ništa logičnije nego da prepoznamo rezultate koje je godinama gradio Partizan. Klub je sa neuporedivo manjim budžetom ostavio iza sebe gigante evropske košarke – kazao je Radujko.

-Vrednost ugovora izlazi u susret finansijskim potrebama Partizana, kao i marketinškim potrebama Telekoma. Suma spada u domen poslovne tajne, kao što je slučaj i u ostalim velikim kompanijama u Srbiji i inostranstvu – dodao je Radujko.

Povezana vest:  SP TURSKA, Andrej Kiriljenko ne igra na prvenstvu sveta

Upitan koliko bi odlazak trenera Duška Vujoševića mogao da utiče na rezultate Partizana sledeće sezone, predsednik kluba Danilović je rekao:

-Nikom nije više krivo što je Vujošević otišao nego meni. Ipak, proveo je deset godina u klubu i osvojio mnogo trofeja. Ni Dule, ni ja nismo Partizan. Vujošević je dobio odličnu ponudu i zaslužio je da ode u veliki klub kao što je CSKA – kazao je Danilović.

Povezana vest:  Srbija bez Mačvana, otišao u Japan

On je podsetio da je novi trener Vlada Jovanović nekoliko godina bio pomoćnik Vujoševića i da veoma dobro poznaje ekipu i sistem rada.

-Imamo najveća očekivanja i u sledećoj sezoni. Nastavićemo da radimo kao i do sada, a suština je da je sistem ostao isti – zaključio je Danilović.

Partizan će sutra na žrebu u sedištu ULEB u Barseloni saznati imena protivnika u Evroligi za sledeću sezonu.