lopta_u_kosuSP KADETI

Ubedljiv poraz Srbije protiv Amerikanaca

 

U petom kolu A grupe kadetskog prvenstva sveta u Hamburgu, muška košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Sjedinjenih Američkih Država 112:75 (21:24, 31:9, 26:22, 34:20).

Sa učinkom od dve pobede i tri poraza naši kadeti su zauzeli četvrto mesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati protiv Poljske, koja je sa svih pet pobeda bila prva u B grupi.

Povezana vest:  Đorđević igra na utakmici "Grobari za nas"

SAD: Kuk 8, Vroten 11, Tigue 5, Randl 7, Bel 20, Džilkrajst 14, Anderson 2, Tomas 7, Mekdu 15, O’Brajant 2, Parker 11, Dramond 10.

Srbija: Cvetković 5, Radičević 9, Radonjić 9, Dangubić 4, Čvorović, Mitrović 4, Miljenović 4, Krstić 3, Janković 13, Milošević 3, Bezbradica 21, Ćirović.

Uoči ove utakmice bilo je poznato da će naš tim u četvrtfinale ući kao četvrtoplasirani u grupi, pa je selektor Nenad Trunić dao šansu igračima koji su prethodnim kolima imali manju minutažu.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, FAJNAL 4, Partizan u finalu završnog turnira Jadranske lige

Protv selekcije SAD, koja je najveći favorit za osvajanje titule prvaka sveta, naši mladi košarkaši nisu mogli da urade ništa više i ova utakmica poslužila je kao priprema za najvažniji duel na šampionatu – četvrtfinale protiv Poljske.