Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić, pred meč sa Karpoš Sokolijem u ABA ligi, istakao je da ekipa ima velikih problema sa povredama, ali da se nada nastavku pobedničkog niza u prazničnoj atmosferi.

„Naša situacija može da bude mnogo bolja, daleko smo od kompletnog sastava. Ne verujem da će bilo koji od povređenih igrača moći da pomogne, tako da smo vrlo oslabljeni. Naravno, ishtovremeno je to ?ansa za neke druge momke da iskoriste vi?e minuta u igri“, rekao je Džikić za klupski sajt.

Povezana vest:  Vukoičić: Sasari je naš najteži protivnik do sada

Džikić je dodao da crno-beli ne smeju da potcene tim iz Makedonije.

„Oni znaju da igraju i ako im se dozvoli nada, iskoristiće je. Uz to, nemaju imperativ pobede, već su pobeđivali favorite na papiru i spremamo za vrlo tešku utakmicu, od početka do kraja“. poručio je Džikić i pozvao navijače da ispune tribine i pomognu košarkašima Partizana da ostvare osmi trijumf u nizu u regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  Barkli uspešniji od O''Nila

Kapiten Novica Veličković upozorio je da je Karpoš pokazao ove sezone da zna da igra protiv favorita.

„Nedostajaće nam puno igraca i to će morati da nas dodatno mobiliše. Svi koji izađu na teren moraju da daju još više od sebe i da igraju u visokom ritmu 40 minuta. U tome bi nam puno pomogla podrška naših navijača“, naveo je Veličković.

Povezana vest:  U Laktašima mirno, čeka se početak finala

Utakmica 17. kola ABA lige između Partizana i Karpoša igra se sutra od 21 sat u dvorani Aleksandar Nikolić, uz besplatan ulaz.