euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Partizan protiv Makabija, Kaha Laborala i Žalgirisa

 

Košarkaši Partizana igraće u prvoj fazi Evrolige u Grupi A, u kojoj su još i Kaha Laboral, Makabi, Prokom, Žalgiris i tim koji će doći sa kvalifikacione strane B.

U kvalifikacijama za Evroligu igraće i Hemofarm iz Vršca, koji ne bi trebalo da dođe u grupu sa Partizanom, jer se nalazi u strani A žreba. Prvi protivnik Vrščana biće Hapoel Gilboa.

Za sada se ne zna sa kim će Partizan igrati prvu utakmicu i gde, a to će biti naknadno određeno. Crno-beli su prošle sezone igrali na završnom turniru, ali su danas bili u trećem „šeširu“ zbog sistema rangiranja koji je promenjen neposredno pre žreba.

Povezana vest:  Igokea posle preokreta pobedila Radnički

U Grupi B Evrolige nalaze se Olimpijakos, Real Madrid, Unikaha, Roma, Brose i tim sa A strane kvalifikacija, što bi mogao da bude Hemofarm.

U Grupi C igraće evropski prvak Barselona, Montepaski, Lijetuvos, Fenerbahče Ilker, Cibona i Šole. Grupu D čine CSKA Moskva, Panatinaikos, Valensija, Efes Pilsen, Armani džins i Olimpija.

Evroliga počinje 18. oktobra, a prva faza će trajati do 23. decembra. Prva četiri tima iz svake grupe plasiraće se u drugu fazu takmičenja.

Povezana vest:  NBA VESTI, Irving najbolji "trojkaš", Ros pobedio u "zakucavanju"

Kvalifikacije se igraju u dva meča. Prvo kolo je na programu 21. i 24. septembra, drugo 28. septembra i 1. oktobra, a poslednje treće 3. i 5. oktobra.

Prvi protivnik Hemofarma je izraelski šampion, koji je neočekivano pobedio Makabi u finalu završnog turnira. Puno ime tima je Hapoel Gilboa Galil Elijon i nastao je fuzijom sa dva tima zvana Hapoel – Gilboa i Galil Elijon.

Povezana vest:  Blažič: Pravio sam greske, ali sam na kraju odlučio derbi

Tim igra svoje utakmice u mestu Gar Ner, koje ima nešto manje od 3.000 stanovnika, a sala u kojoj nastupaju ima kapacitet od 1.500 mesta. Trener tima je bivši izraelski reprezentativac Oded Kataš.

Hemofarm bi u drugom kolu igrao sa pobednikom duela Albe i Šoral Roana. Za mesto u Evroligi borio bi se u trećem kolu sa konačnim pobednikom susreta Uniks-Groningen i Nimburk-Šarlroa.