Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Ostendea od velike važnosti za plasman njegove ekipe u narednu fazu FIBA Lige šampiona.

-Ostende je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa kojoj je, kao i nama, ovaj meč od velike važnosti za plasman u narednu fazu takmičenja… Verujem da možemo da odigramo kvalitetan meč i da pokušamo da dodjemo do pobede sa kojom bismo produžili našu šansu za plasman u narednu fazu Lige šampiona – rekao je Milojević za sajt kluba.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dag Kolins novi trener Filadelfije

Košarkaši Mega Leksa sutra od 20.30 gostuju ekipi Ostendea u 13. kolu Lige šampiona. Mega posle 12 kola D grupe Lige šampiona ima četiri pobede koliko i Ostende, a obe ekipe imaju jedan trijumf manje u odnosu na Cibonu na petom mestu koje može da odvede u drugu fazu takmičenja.

Samo najgora petoplasirana ekipa iz svih grupa neće nastaviti borbu u Ligi šampiona. U prvom susretu izmedju Mega Leksa i Ostendea u okviru 6. kola, slavila je Mega sa 76:70.

-S obzirom da je naš pomoćni trener Vesa Petrović igrao u Ostendeu devet godina a ja dve, znamo da je to ekipa koja već pet godina osvaja sve u Belgiji. Tamo su i naši Raško Katić, Marko Kešelj i Dule Djordjević, što je još jedan dokaz da je u pitanju vrlo kvalitetna i iskusna ekipa. Igraju agresivno svih 40 minuta i moraćemo dobro da se pripremimo da odgovorimo na njihov pritisak – rekao je košarkaš Mege Aleksandar Marelja.

-Ovo je izuzetno bitna utakmica za obe ekipe. Posle nesrećnog poraza od Cedevite na jedan koš, teškog rasporeda i puno putovanja, potrudićemo se da damo sve od sebe da ovu utakmicu odigramo na najboljem mogućem nivou. Atmosfera u ekipi je odlična i svi se nadamo pobedi – dodao je Marelja.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati 21. kola regionalne Jadranske lige i tabela