Košarkaši Partizana obezbedili su drugo mesto u Grupi E Lige šampiona, pošto su večeras u Beogradu pobedili AEK sa (11:19, 22:22, 20:14, ), u 13. kolu takmičenja.

Partizan kolo pre kraja ima pobedu više od Ludvizburga, sa kojim ima bolji skor u medjusobnim susretima, odnosno dve pobede više od svog večerašnjeg rivala. Prvo mesto ranije je obezbedio Bešiktaš, koji ima 11 pobeda.

Najefikasniji u Partizanu večeras bio je Stefan Birčević sa 16 poena i osam skokova, dok je Novica Veličković dao 12 poena. AEK je predvodio Janulis Larencakis sa 14 poena, dok je Roko Leni Ukić postigao 12.

Partizan u poslednjem kolu igra u gostima protiv Sasarija.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od AEK-a 69:65 (19:11, 22:22, 14:20, 14:12), u 13. kolu takmičenja, što znači da će sledeće nedelje u poslednjem kolu odlučivati o konačnom plasmanu u grupi.

Povezana vest:  Trijumf Zvezde u Nikšiću

Partizan, AEK i Ludvizburg sada imaju po osam pobeda i njihov konačni poredak biće poznat nakon poslednjeg kola, u kome crno-beli idu u goste Sasariju. Najefikasniji u Partizanu večeras bio je Stefan Birčević sa 16 poena i osam skokova, dok je Novica Veličković dao 12 poena. AEK je predvodio Janulis Larencakis sa 14 poena, dok je Roko Leni Ukić postigao 12.

Meč je odigran pred oko 5.000 gledalaca u hali „Aleksandar Nikolić“, pred bučnom publikom, koja je sve vreme navijala, dok su organizovani navijači Partizana izneli nekoliko političkih transparenata.

Partizan je prvi dao koš, ali je AEK odgovorio sa četiri vezane trojke bez promašaja, po dve Roko Lenija Ukića i Joanisa Larencakisa i poveli sa 12:4. Atinjani su pogadjali svoje šuteve, a crno-beli su promašivali „zicere“, tako da su pred kraj prve deonice vodili i sa 10 poena razlike, 19:9.

Povezana vest:  Klivlend u finalu Istoka, Filadelfija produžila seriju

Partizan je do kraja prvog malog odmora dao jedan koš, a onda je posle trojke Branislava Ratkovice i penala Novice Veličkovića prišao na 16:19. AEK je odgvorio novim trojkama i poveo 29:19. Beogradjani su posle toga počeli da pogadjaju i prišli su na pet poena zaostatka, 33:38, ali je Donald ; Mekgrat uz zvuk sirene pogodio trojku, osmu za Atinjane u prvom poluvremenu.

AEK je drugo poluvreme počeo u istom stilu kao i prvo: trojkama Ukića i Larencakisa, posle kojih je ekipa stekla svoju najveću prednost na utakmici od 14 poena – 33:47. Partizan je posle toga odgovorio trojkama Birčevića i Mihajla Andrića, kao i poenima Uroša Lukovića i prišao na 41:47.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klipresi u pobedničkkom nizu ,San Antonio rasturio Dalas

AEK je posle novih trojki ponovo stekao dvocifrenu prednost, 53:41. Partizan je u finišu deonice počeo da pogadja, napravio je seriju 12:2 i prišao na 53:55 pred poslednju četvrtinu.

Poslednjih 10 minuta proteklo je u vrlo tvrdoj igri, pošto je za prvih skoro osam minuta postignuto ukupno 11 poena. Partizan je 129 sekundi pre kraja košem Novice Veličkovića prišao na poen zaostatka, 59:60, ali posle toga nije uspeo da iskoristi napad, da bi Ukić novom trojkom posle toga doneo svom timu vodjstvo 65:60, 80 sekundi pre kraja, i tako stavio tačku na utakmicu.