Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su sedmu uzastopnu pobedu u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu savladali Panatinaikos sa 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10), u 20. kolu takmičenja.

Zvezdi je ovo bila 12. pobeda do sada, tako da je zadržala peto mesto na tabeli pobedom nad direktnim konkurentom, koji sada ima trijumf manje.

Pobednički tim predvodio je Ognjen Kuzmić sa 10 poena i 14 skokova. Marko Simonović postigao je 13, a Luka Mitrović 11 poena. Stefan Jović završio je meč sa sedam poena, osam asistencija i pet skokova.

Najefikasniji u Panatinaikosu bio je Keni Gebrijel sa 23 poena.

Košarkaše crveno-belih nije omeo naporan put iz španske Vitorije, u kojoj su u utorak pobedili još jednog direktnog rivala Baskoniju.

Povezana vest:  NBA VESTI, Veče iznenađenja, porazi favorita

Zvezdini igrači su bili odlični u odbrani, a posebno u napadu. Ekipa Panatinaikosa nije imala rešenje kako da zaustavi protivnika, pa je trener gostiju Ćavi Paskval posle smao nekoliko minuta morao da traži tajm-aut i promeni skoro celu postavu.

Zvezda je, uprkos lošem šutu za tri poena, povela sa 16:0, što je izazvalo euforiju u prepunj dvorani „Aleksandar Nikolić“. Panatinaikos je prve poene postigao posle više od šest minuta igre, a trojka Majka Džejmsa „povukla“ je ekipu, koja je uzvratila serijom 8:0, a malo kasnije je prišla na četiri poena zaostatka 18:14.

Povezana vest:  Crvena zvezda Beograd dobila upravni odbor

Crveno-beli su u drugoj četvrtini počeli da pogađaju šuteve za tri poena, što im je omogućilo da ponovo steknu dvocifrenu prednost, 31:21.

Grčki klub je zahvaljujući odličnom šutu za tri poena sredinom druge deonice prišao Zvezdi na dva poena zaostatka, prvi put na 33:31, ali su crveno-beli izdržali novi nalet gostiju i na poluvreme otišli sa „plus šest“, 39:33.

Zvezda je u trećoj četvrtini igrala slabije u napadu, a kada bi god imala priliku da stekne veću prednost, gosti su pogađali trojke, u čemu je prednjačio Keni Gebrijel.

Panatinaikos je dva minuta pre kraja treće deonice košem Majka Džejmsa prvi put poveo, 56:55 što je najavilo neizvesnost i borbu za pobedu do kraja utakmice.

Povezana vest:  Čović: Verujem u ovaj tim Zvezde

Ritam u napadu je pao kod oba tima u poslednjoj četvrtini, a ekipe su se smenjivale u vođstvu, sve do dva minuta pred kraj, kada su crveno-beli poveli sa pet poena razlike. Prvo je Džejms izgubio loptu, a Simonović poentirao sa slobodnih bacanja, a potom je Panatinaikos ponovo pogrešio kada je Singltonu ispala lopta, a Kuzmić je položio posle ofanzivnog skoka.

Panatinaikos nije realizovao ni sledeći napad. Nik Kalates je promašio trojku, a Simonović je u brzom napadu položio za sedam poena prednosti Zvezde minut pred kraj, čime je meč definitivno bio rešen.