lopta_u_kosuSP DO 17

Orlići bolji od Nemaca

Nemačka – Srbija 51:67

 

Reprezentacija Srbije do 17 godina boriće se za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Hamburgu. Izabranici Nenada Trunića su u meču razigravanja savladali Nemačku (67:51) i za utešnu poziciju (nedelja 11,15) igraće protiv Australije.

Većim delom meča naši momci su diktirali tempo i bili bolji rival. Tačnije, samo u drugoj polovini drugog i prvoj trećeg perioda, Nemci su nam zadavali problema. Ali, predvođeni sjajnim Nenadom Miljenovićem, naši momici su opasnost na vreme odbili, mnogo pre kraja rešili su pitanje pobednika i utakmicu su rutinski prveli kraju.

Povezana vest:  NLB REGIONALNA LIGA, Rezultati i tabela 14. kola Jadranske lige

Nenad Trunić, selektor naše reprezentacije, posle utakmice je istakao:

-Kao i na većini utakmica na prvenstvu, osim protiv Poljske, i sada smo igrali dobro u odbrani. Ali, konačno smo imali i raspoloženog igrača u napadu. Miljenović je odigrao napadački odlično, na taj način otvorio se prostor i za druge igrače. Zadatak je bio da ih psihološki vratimo posle teškog poraza u četvrtfinalu, u tome smo uspeli, iako nije bilo lako. Nemci su borbena ekipa koja je kao uspeh doživela sam plasman među osam najboljih.

Povezana vest:  Partizan jedna porodica: Fudbaleri pomažu košarkašima

O narednom protivniku, Australiji, Trunić je rekao:

-Očekuje nas težak protivnik koji igra agresivno i borbeno. Pošto taj meč igramo već u 11 sati, imamo malo vremena da oporavimo ekipu, pa da pokušamo da se dokopamo petog mesta. Očekivali smo i više, ali i peto mesto na svetu sigurno ne bilo neuspeh. Jer, recimo, Španija koja je evropski prvak u ovom godištu, ovde je tek deseta. Takmičenje je ujednačeno, ekipe su atletski dominantne, što je bio naš najveći hendikep. Treba izvući pouke i posle svega pronaći smernice kojima treba da se rukovidimo u daljem radu sa mladim igračima.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Radnički deklasirao Široki, pobeda Budućnosti

 

Nemačka – Srbija 51:67 (13:19, 17:13, 12:15, 9:20)

Nemačka: Hartman, Perić 2, Vuković, Bekteši 11, Krumbek 7, Blek 4, Alberht, Volf 6, Miler 10, Rihter, Unterlugaer, Radosavljević 11.

Srbija: Cvetković 3, Radičević 7, Radonjić 3, Dangubić, Čvorović, Mitrović 14, Miljenović 31, Krstić, Janković, Milošević 3, Bezbradica 6, Ćirović.