Košarkaši Partizana završili su učešće u FIBA Ligi šampiona, pošto su danas u revanš utakmici u Beogradu izgubili od grčkog PAOK-a sa četiri poena razlike u prvom kolu eliminacione faze.

Partizan je izgubio sa 82:78 (18:16, 29:16, 17:18, 18:28) i tako ispao, pošto je u prvoj utakmici u Solunu pobedio sa dva poena razlike.

Protivnik PAOK-u u osmini finala Lige šampiona biće španska ekipa Tenerife.

Najefikasniji u Partizanu bio je kapiten Novica Veličković sa 19 poena, dok su po 11 poestigli Stefan Birčević, Mihajlo Andrić i Stefan Pot. PAOK je sa 26 predvodio Tedus Mekfaden.

Partizan je igrao s brojnim zdravstvenim problemima, pošto se dobar deo ekipe otrovao hranom na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Glavni trener Aleksandar Džikić nije vodio tim, a u sastavu nije bilo Vilijama Hečera, Vanje Marinkovića i Miloša Koprivice, od ranije povređenog Kenana Karahodžića, dok Džamont Gordon nije ulazio u igru.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vujačić pauzira zbog povrede

PAOK je bolje počeo utakmicu u prepunom Pioniru, pošto je poveo sa 11:2, predvođen Džordanom Sajbertom. Partizan se vratio u igru koševima Uroša Lukovića i Adina Vrabca, ali su gosti odgovorili i poveli sa 12 poena prednosti, 18:6.

Partizan je tada počeo da pogađa i krajem prve i početkom druge četvrtine napravio je seriju od 18:0, za vođstvo od 24:18. Tada je u igru za PAOK ušao Nenad Miljenović i povezao redove gostiju. On je prvo dao koš kojim je prekinuta serija domaće ekipe, a onda su oba tima zaigrala koš za koš.

PAOK se tu bolje snašao i serijom trojki u finišu prvog poluvremena došao je do dvocifrenog vođstva, a na poluvreme je poneo 15 poena prednosti, 47:32.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend slavio u Teksasu, Irving brojao do 57

Ekipa iz Soluna je u drugom poluvremenu došla do svoje najveće prednosti od 24 poena, 64:40. Borbeni domaći tim pokušavao je da se bori, ali je mnogo promašivao i nije uspevao da se poveže. Beograđani su treću četvrtinu, međutim, završili serijom 10:0 i tako sačuvali nadu svojim navijačima.

PAOK je u poslednju deonicu ušao sa 14 poena prednosti, 64:50, ali je Partizan upornom igrom uspeo da smanji razliku na jednocifrenu, 59:68. Tada su gostujući crno-beli odgovorili mini-serijom 8:0 tako što su prosto pogađali šuteve i gradili akcije i tako vratili sigurnu prednost 76:59.

Partizan je 52 sekunde pre kraja gubio devet poena razlike, ali je Mihajlo Andrić pogodio trojku, a onda je i Veličković nakon prodora dao koš, tako da je tim prišao na četiri poena zaostatka 78:82.

Povezana vest:  Nikolić protiv Mege očekuje meč na jednu loptu

Sajbert je posle toga promašio oba penala na 25 sekundi do kraja. Partizan je imao pun napad, ali nije uspeo da ga iskoristi. Crno-belima je trebala trojka za prolazak dalje. Andrić se motao oko linije 6,75, a onda se odlučio za prodor, gde mu je lopta ispala i došla u ruke igrača PAOK-a, što je bio kraj meča. Publika je aplauzima ispratila igrače oba tima sa parketa.

Večerašnju utakmicu gledao je i prvi tim fudbalskog kluba Partizan, predvođen trenerom Markom Nikolićem, kao i brojni nekadašnji košarkaši crno-belih.