Košarkaši Cedevite poveli su 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige protiv Partizana, pošto su danas u Zagrebu pobedili sa 83:76 (25:17, 29:18, 16:24, 13:17).

Cedevitu je do pobede predvodio Džon Šurna sa 15 poena i šest skokova, dok je Miro Bilan postigao 14, uz devet uhvaćenih lopti.

U ekipi Partizana istakao se Vilijam Hečer sa 18 poena i sedam asistencija, dok je Novica Veličković ubacio 13, uz osam skokova, a Džamont Gordon dodao je 11.

Druga utakmica polufinalne serije, koja se igra na dve pobede, između Partizana i Cedevite igraće se sledeće subote od 20.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Povezana vest:  Ulaznice za derbi i na blagajni Pionira

Partizan je veoma loše počeo utakmicu, nikako nije uspevao da pronađe napadački ritam, što je Cedevita iskoristila i već posle četiri minuta imala je prednost od 10:2.

Sredinom prve deonice trener crno-belih Aleksandar Džikić dobio je tehničku grešku zbog protesta, što je probudilo njegovu ekipu, koja je uspela da uhvati priključak i posle trojke Veličkovića smanji na 11:15.

Cedevita je ipak ponovo uspostavila kontrolu i do kraja prve deonice ponovo stekla osam poena prednosti – 25:17

U drugoj četvrtini Cedevita je u potpunosti nadigrala crno-bele, nosio ih Šurna, ali i Toni Katić i Rajan Bortajt, dok je odbrana bila na visokom nivou, a Partizana i dalje nije hteo šut.

Povezana vest:  Partizan bolji od MZT-a, sam na drugom mestu tabele

Partizan je na poluvremenu imao 19 poena zaostatka, a pre svega zbog lošeg procentu šuta za tri – samo dva pogođena šuta iz 17 pokušaja, dok je Cedevita imala četiri trojke iz 12 pkušaja i čak 12 od 15 za dva.

Na početku drugog poluvremena Cedevita je došla do maksimalnih plus 23 – 58:35, ali je Partizan uzvratio serijom od 14:0 i tako prišao na 58:49, što je bila prvi jednocifreni zaostatak još od početka druge četvrtine.

Povezana vest:  NLB LIGA, Crvena zvezda pobedila Olimpiju

U finišu treće četvrtine Partizan je imao i šest poena zaostatka, ali je Botrajt trojkom ponovo odveo Zagrepčane do osetnijeg vođstva.

Partizan je i u četvrtoj deonici u par navrata prilazio Cedeviti na pet, a jednom čak i četiri poena zaostatka, ali ekipa Aleksandra Džikića nije imala snage za preokret, pa je Cedevita tako i u trećem ovosezonskom duelu slavila na kraju.

Utakmicu u Zagrebu obeležila je i povreda centra Partizana Uroša Lukovića koji je šepajući uz pomoć saigrača morao da napusti halu sredinom druge četvrtine.

PHOTO: Cedevita/Marin Susuic