lopta_u_kosuEP DO 20

Orlići izgubili od Ukrajine

Ukrajina – Srbija 66:64

 

Muška mlada reprezentacija poražena je u drugom kolu druge runde Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Bolja od naše selekcije bila je Ukrajina koja je slavila u neizvesnom finišu – 66:64. Sledeći rival našeg tima je reprezentacija Grčka (sreda u 19 časova).

Izabranici Boška Đokića su imali priliku da meč odvedu u drugom pravcu. Posle trojke Otverčenka za 65:64, krenuli smo u napad, ali je Nemanja Nedović napravio grešku u vođenju lopte, što u Ukrajinci u sledećem napadu nisu kaznili – Noškov je promašio trojku. Ali, kako mu se Mitrović revanširao istom merom u poslednje četiri sekunde ušli smo sa pola koša zaostatka.

Povezana vest:  Himenez odložio odlazak u penziju

Posle tajm auta koji je pozvao Đokić Musli je napravio brz faul i na liniju penala posla Natjažka. Ukrajinac je prvo bacanja ubacio, drugo namerno promašio, pa iako se Milutinović u napadu dokopao lopte, vreme je isteklo i Ukrajina se radovala.

I na ovom meču imali smo mnogo uspona i padova. Najveći se desio krajem prvog poluvremena kada smo dozvolili Ukrajini da se serijom 13:0 do kraja prvog poluvremena odlepi na osam poena razlike (40:32).

Povezana vest:  Čović: Zvezda neće tolerisati zakulisane radnje

Orlići su se u uvodnim minutima nastavka sasvim vratili u igru, polovinom poslednjeg perioda došli smo do osam poena prednosti (62:54), ali do kraja smo ubacili još samo dva poena – Mitrović je bio siguran sa linije penala i poraz nismo mogli da izbegnemo.

Ukrajina – Srbija 66:64 (16:17, 24:15, 12:20, 14:12)

Ukrajina: Dolenko, Dzjuba, Otverčenko 21, Ožegov, Lipovij 8, Noskov 5, Osnač 1, Kondratjev 6, Sandul 14, Anisimov, Natjažko 11, Kosenkov.

Povezana vest:  NBA VESTI, Denver bolji od Njujorka, 13 poena Jokića

Srbija: Milutinović 4 (7 sk), Obrenović 1, Riznić, Subotić 6, Nedović 2, Mitrović 15, Arnautović 3, Majstorović, Đekić 9 (11 sk), Anđušić 8, Jaramaz 12 (4 as), Musli 4 (14 sk).