Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u jutarnjim časovima u Podgoricu, gde ih sutra od očekuje drugi meč protiv Budućnosti u polufinalnu Jadranske lige. Trener Zvezde Dejan Radonjić izrazio je nadu da će crveno-beli „uspeti da energijom odgovore“.

-U drugi polufinalni meč protiv ekipe Budućnosti ulazimo posle izuzetno napornog ciklusa mečeva, koji datira još iz perioda pre nego što smo odigrali prvu utakmicu u Beogradu protiv sutrašnjeg rivala. Sada smo imali dva evroligaška meča, u kratkom roku, iscrpljujući period za nas je svakako. Pokušaćemo ipak, u tim okolnostima da se pripremimo za ekipu Budućnosti, koja je nas očekuje u mnogo boljem statusu nego pred prvu utakmicu koju smo odigrali u Podgorici u ligaškom delu. Očekujem svakako i reakciju posle svih dešavanja koje su imali u timu – rekao je Radonjić.

Zvezde će posle dosta vremena biti kompletni u Podgorici, ali kako Radonjić kaže, „takva situacije sa sobom nosi i drugu vrstu problema“.

Povezana vest:  Ukrajina odustala od EP 2015, Srbija u igri

-Situacija je kompleksna s obzirom da su pojedini igrači dugo odsustvovali, i da sada kroz kratak period moramo da ih vraćamo i dovodimo u bolji status i ritam igre, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe da na uvek teškom terenu dodjemo do za nas dobrog rezultata – rekao je trener crveno-belih.

Košarkaš beogradskog kluba Branko Lazić očekuje tešku utakmicu u dvoarni „Morača“.

Povezana vest:  25. KOLO NLB LIGE, Zadrani spuštaju zavesu u Pioniru

-Očekuje nas vrlo teška utakmica u Podgorici. Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti, imali su sedam dana da se dobro pripreme za ovu utakmicu, a očekujem i da će reagovati na promene u timu. Iza nas je zaista težak i naporan period sa mnogo utakmica, ali moramo da budemo čvrsti, da odigramo borbeno, maksimalno skoncentrisano i to na teškom terenu u Morači – rekao je Lazić.

Povezana vest:  15. kolo NLB lige, Cibona potvrdila lidersku poziciju

Crvena zvezda u polufinalnoj seriju plej-ofa Jadranske lige vodi 1:0, a sutrašnji meč u Podgorici igraće se od 20.00.