Srbija brani svetski tron iz Kine i prošle sezone, u Nantu od 17. do 21. juna, a Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero spremni su za ulogu apsolutnog favorita.

– Uvek smo igrali sa stavom da želimo da budemo najbolji na svetu. Bez obzira na imena rivala u grupi, četvrtfinalu, polufinalu ili finalu, nas samo interesuje da pokažemo svakoj ekipi da smo bolji i mislim da se tako postaje svetski šampion – jasan je Bulut.

Povezana vest:  Kole: Korisni mečevi za obe ekipe

Sličnog mišljenja je Dejan Majstorović, koji je ipak izdvojio dve opasne ekipe.

– Dobili smo sasvim solidnu grupu… Najveći konkurenti za plasman u četvrtfinale biće nam Portoriko i Rusija. Siguran sam da ćemo se sa njima boriti za prvo mesto u grupi, ali ako budemo igrali kako znamo i umemo, ne bi trebalo da dovodimo u pitanje plasman u četvrtfinale.

Povezana vest:  FIBA suspendovala Japan jer nije ujedinio ligu

Plasman u četvrtfinale će obezbediti po dve najbolje reprezentacije iz sve četiri grupe, a ukrštaju se grupe A i D, odnosno B i C. Srbiju iz grupe A očekuju rivali iz grupe D (SAD, Holandija, Novi Zeland, Indonezija, Južna Koreja), sa druge strane su grupa B (Slovenija, Rumunija, Francuska, Salvador, Filipini) i C (Poljska, Ukrajina, Estonija, Katar, Šri Lanka).