Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Uniks iz Kazanja sa 83:65 (10:14, 30:17, 17:18, 26:16), u 29. kolu Evrolige.

Nijednom timu ovaj meč nije imao rezultatski značaj. Zvezdi je ovo bila 16. pobeda i sada je na osmom mestu, poslednjem koje vodi u četvrtfinale. Crveno-beli imaju trijumf više od Darušafake, sa kojom igraju u poslednjem kolu sledeće nedelje i moraju da pobede u tom meču ako žele da prođu među osam.

Uniks je ostao na sedam pobeda, tako da je sada poslednji na tabeli.

Zvezdu su predvodili Milko Bjelica sa 19 i Marko Gudurić sa 18 poena. Marko Simonović dodao je 13, Nejt Volters 12, a Čarls Dženkins 10 poena.

Povezana vest:  Prvo istraživanje o navikama spavanja u regionu

Najefikasniji u Uniksu bio je Kit Lengford sa 16 poena.

Utakmica bez rezultatskog značaja uticala je na posetu u Areni, tako da je posećenost bila najmanja u toj hali ove sezone. Gornji prsten dvorane bio je prazan, a susret je pratilo 9.332 gledaoca.

Zvezda je povela košem Nemanje Dangubića, ali je na početku ponovo imala problema sa napadom i realizacijom, poput prethodne dve utakmice u Evroligi protiv Olimpijakosa i Barselone, kao i duela sa Budućnosti u Jadranskoj ligi.

Posle koša Dangubića, crveno-beli su naredne poene postigli posle sedam minuta, trojkom Marka Gudurića.

Uniks je iskoristio lošu igru Zvezde u napadu i do poena Gudurića i prethodno slobodnog bacanja Bjelice stekao osam poena prednosti, 10:2. Tada su igrači domaćeg tima počeli da se vraćaju u utakmicu, od ulaska Nejta Voltersa, i do kraja prve četvrtine prišli su na četiri poena zaostatka, 14:10.

Povezana vest:  Vujošević zadovoljan utakmicom

Drugu četvrtinu obeležila je efikasna igra crveno-belih. Zvezdini košarkaši su pogađali iz svih pozicija i napravili preokret. Najveća razlika je bila devet poena, i to trojkom Simonovića u poslednjoj sekundi poluvremena, 40:31.

Tokom prvog poluvremena bilo je raspoloženo samo pet košarkaša crveno-belih, Volters, Marko Simonović, Gudurić, Ognjen Kuzmić i Milko Bjelica, koji su postigli 37 od 40 poena za domaći tim.

Povezana vest:  Amerikanci objavili spisak od 30 košarkaša za Rio

Loš početak drugog poluvremena koštao je Zvezdu prednosti, pošto je Uniks serijom 14:4 preokrenuo i posle pet minuta treće deonice imao poen prednosti, 45:44.

Tada je Čarls Dženkins počeo dobro da igra i sa Voltersom je vratio crveno-belima vođstvo. Domaći tim je u poslednju četvrtinu ušao sa osam poena prednosti 57:49.

Utakmica je praktično bila rešena na početku četvrte četvrtine, kada je Zvezda postigla devet vezanih poena, dok je Uniks prve poene dao tek posle četiri minuta trojkom Kina Koloma.

Zvezda je tako u 36. minutu stigla do 23 poena prednosti, 75:52 i tako stavila tačku na meč.