lopta_u_kosuEP DO 20

Srbija – Grčka 62:63

 

Muška mlada reprezentacija porazom je završila drugu rundu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Crkvenici. Naši momci su od Grčke izgubili na isti način kao i dan ranije od Ukrajine. I ovog puta su u finišu prokockali visoku prednost i imali šut za pobedu. Sada je ruka zadrhtala Jaramazu.

Međutim, ovaj poraz nije ugrozio naš plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Zadru. Čak smo u nokaut fazu otišli sa treće pozicije u grupi i u četvrtfinalu, u petak u Zadru, igraćemo sa domaćinom, Hrvatskom.

Povezana vest:  Obradović: Produžiću ugovor sa Fenerbahčeom

Naši momci su i sada imali uspona i padova, ali poslednji period smo dobro otvorili, vratili se iz minusa, pa i preuzeli vođstvo. U poslednja dva minuta ušli smo sa sedam poena razlike. Ipak, Grci su uspeli da se vrate.

A, onda je Jaramaz, 34 sekunde pre kraja, pri rezultatu 62:61 promašio sa poludistance. U narednom napadu Grci su bili prezicni. Preostalo je pet sekudni za naš napad, a Jaramaz je gotovo sa istog mesta opet promašio.

Povezana vest:  Čović: Probaćemo da prođemo u drugu fazu Evrolige

Boško Đokić, selektor našeg tima, posle poraza je istakao: „Ponovila se priča iz prethodnog meča. Na manje od tri minuta pre kraja vodili smo 60:53 i od tada su Grci napravili seriju 10:2. Bili smo bez rešenja u napadu, šut nas nije išao. Samo je odbrana je ponovo bila korektna, nijedan rival nam nije dao preko 70 poena. Ali, to očigledno nije dovoljno.“

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Partizan mt:s dočekuje Cibonu od 17,00

Srbija – Grčka 62:63 (16:10, 9:20, 18:16, 19:17)

Srbija: Milutinović 4, Obrenović 1, Riznić, Subotić 5, Nedović 6, Mitrović 10, Arnautović, Majstorović, Đekić 7, Anđušić 6, Jaramaz 9, Musli 14.

Grčka: Kacivelis, Murtos, Georgakis, Mancaris 3, Karatanasis, Papantoniu 2, Papanikolau 15, Sloukas 9, Janković 2, Papas 14, Kaselakis 7, Sarikopulos 11.