Košarkaši Hjustona deklasirali su Oklahomu sa 118:87 ;na startu četvrtfinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige sa 118:87, dok je ;Čikago napravio brejk pobedom od 106:102 nad Bostonom preuzeo prednost domaćeg terena od najboljeg tima Istočne konferencije.

Hjuston je do ubedljivog trijumfa predvodio je Džejms Harden sa 37 poena, devet skokova i sedam asistencija, dok je Patrik Beverli dodao 21, a Nene je ubacio 15.

Hjuston je do trijumfa došao najpre zahvaljujući dobroj igri u odbrani u drugom poluvremenu, u kom su zaustavili Rasela Vestbruka koji je postigao samo 22 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija, dok je Andre Robersondodao 18.

Povezana vest:  Klipa: Velika pobeda u emotivnoj utakmici

Naredni meč igraće se takođe u Teksasu u noći između srede i četvrtka.

Čikago je u gostima protiv Bostona došao do velikog iznenađenja, ali i uspeo timu iz Masačusetsta da oduzme prednost domaćeg terena.

U uzbudljivom meču, Boston je posle prve deonice imao prednost od 28:23, ali je Čikago na startu druge serijom 10:0 preuzeo kontrolu nad utakmicom.

Povezana vest:  Poznate ličnosti u divljini s Berom Grilsom

Domaćin je uspeo da se vrati u finišu druge četvrtine, ali je Čikago ponovo odgovorio serijom i tako uspeo da iskontroliše situaciju na terenu i dođe do velikog trijumfa u plej-ofu NBA lige.

Čikago je do trijumfa predvodio Džimi Batler sa 30 poena, devet skokova i tri asistencije, dok je Bobi Portis ubacio je 19, uz devet uhvaćenih lopti, a Robin Lopes postigao je 14.

Povezana vest:  Trinkijeri: Igrali smo kao muve bez glave

U ekipi Bostona istakao se Ajzea Tomas sa 33 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Al Horford ubacio 19.

Boston će biti domaćin i narednog meča koji je na programu u noći između srede i četvrtka.

Ranije sinoć, Vašington je sa 114:107 pobedio Atlantu, dok je Golden Stejt sa 121:109 bio bolji od Portlanda.