Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Borac sa 93:87 (20:14, 19:26, 31:26, 23:21), dok je Dinamik na gostovanju sa 86:75 (18:13, 22:16, 22:26, 20:24) savladao Mega Leks u utakmicama petog kola Super lige Srbije.

Crno-beli su se u dvorani „Aleksandar Nikolić“ namučili da dodju do trijumfa protiv Borca, koji je odigrao možda i najkvalitetniju utakmicu ove sezone u Super ligi.

Povezana vest:  Radonjić: Draga pobeda; Džikić: Svidja mi se što smo se vratili u meč

Ekipa iz Čačka je posle prvih 20 minuta bila u prednosti, ali je tim Aleksandra Džikića u drugom delu susreta uspeo da dodje do preokreta i tako zadrži priključak za Crvenom zvezdom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vilijam Hečer sa 19 poena, a po dva manje postigli su Stefan Birčević i Branislav Ratkovica, dok je Mihajlo Andrić dodao 12.

Povezana vest:  Zvezdini igrači zadovoljni nastupom protiv Barselone

U ekipi Borca istakao se Marko Radonjić sa 22 poena.

Partizanu je ovo bila četvrta pobeda iz pet utakmica, dok je Borac upisao treći poraz.

Dinamik je na gostovanju u Sremskoj Mitrovici pobedio Mega Leks i tako upisao drugi trijumf u domaćem prvenstvu, koliko ima i ekipa Dejana Milojevića.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Devin Bruks sa 20 poena, dva manje postigao je Marko Čakarević, dok je Andreja Stevanović postigao 12.

Povezana vest:  Goleada Barselone protiv Sportinga

Megu je predvodio Sava Lešić sa 13 poena, dok su po 12 postigli Ognjen Jaramaz i Nikola Rebić.