Direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon demantovao je danas navode Partizana da liga selektivno kažnjava klubove i da nije kažnjeno uvredljivo skandiranje kapitenu crno-belih Novici Veličkoviću.

-Povodom saopštenja Partizana u vezi sa izrečenom kaznom sa utakmice Partizan-FMP, imam obavezu i potrebu da demantujem tvrdnju Partizana da ‘uvredljivo skandiranje kapitenu Partizana nije sankcionisano’ i da je to dokaz da se pravila ‘selektivno primenjuju’. To je apsolutna neistina, što rukovodstvo Partizana vrlo dobro zna, i iz zvaničnog sopštenja broj 3 svako u to može da se uveri – navodi se u saopštenju koje je potpisao Deleon.

-O svemu ostalom iz Partizanovog saopštenja, sa čime se ne slažem i za šta mislim da je netačno, pokušaću da se interno razjasnim sa rukovodstvom kluba – dodaje se u saopštenju direktora lige.

Povezana vest:  EVROLIGA, Krstić predvodio CSKA do pobede nad Albom

Košarkaški klub Partizan kažnjen je sa 36.000 dinara zbog nekulturnog ponašanja gledalaca na utakmici sa FMP-om. U odluci o kazni navodi se nekulturno ponašanje navijača, a direktor takmičenja je potom pojasnio da je u pitanju skandiranje navijača 34 sekunde pre kraja, kada je domaći tim prelomio meč, a publika zapevala „je..i FMP“.

Crno-beli su potom oštro reagovali i ocenili da je da je atmosera na tom meču bila sportska, kao i da su se igrači obe ekipe ponašali primereno i sportski. Partizan je, takodje, u saopštenju je istakao da nije kažnjeno ni „nedavno“ skandiranje kapitenu Novici Veličkoviću, koje je „trajalo daleko, daleko duže od 30 sekundi“.

Povezana vest:  NBA VESTI, NBA otkazao mečeve u Londonu