Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da se direktor Košarkaške lige Srbije Leon Deleon „odavno stavio u službu jedne interesne strane“ i dodao da više nije dobrodošao na utakmicama crno-belih.

Deleon je juče demantovao navode Partizana da liga selektivno kažnjava klubove i da nije kažnjeno uvredljivo skandiranje kapitenu crno-belih Novici Veličkoviću. Na to saopštenje Deleona danas je odgovorio Partizan novim, oštrim saopštenjem.

Crno-beli su ocenili da je izjava Deleona o neistinitosti tvrdnje da selektivno primenjuje pravila predstavlja uvredu za inteligenciju svakog ljubitelja košarke koji je gledao mečeve Super lige Srbije.

-Gospodine Deleon, ako ste izdali preporuku da se nakon skandiranja kojima se neko vredja na ličnoj osnovi mečevi prekidaju, publika opomene a potom i preti pražnjenjem hale, zbog čega se ta preporuka primenjuje u nekim slučajevima, a u nekim slučajevima ne – upitao je Partizan.

Povezana vest:  Šakota: Utisak je da smo sami izgubili

-Da li je ikada u situacijama kada se horski, po nekoliko minuta, na ličnoj osnovi vredjaju članovi Partizana, meč prekinut? Da li je traženo od trenera ili kapitena protivničke ekipe da zamole navijače za fer i sportsko navijanje? Da li je izrečena opomena pred pražnjenje hale? Nije! I to znate i Vi – navodi se u saopštenju Partizan.

Partizan je naveo da se Deleon „svojim (ne)činjenjem sa pozicije prvog čoveka KLS odavno stavio u službu jedne interesne strane“.

-Zbog toga predstavnik Partizana već više od godinu dana ne dolazi na sednice predsedništva Lige. A i zbog čega bi? Kada su sve odluke unapred donešene na nekom drugom mestu – naveo je Partizan.

Partizan je istakao da ne podržava vredjanje bilo koga na ličnoj ili nekoj drugoj osnovi.

Povezana vest:  Lorens Roberts napustio Partizana novi dom Efes

-Partizan upravo zbog toga svojim ponašanjem i apelima koje upućuje navijačima daje maksimalan doprinos u promovisanju sportskog navijanja u našim halama. Tako će biti i u budućnosti. Ipak, javno napominjemo da selektivno sprovodjenje pravila ne predstavlja ništa drugo nego provokaciju tih istih navijača koji u dosadašnjem ponašanju prema Partizanu prepoznaju nepravdu, a sada, nakon poslednjeg obraćanja javnosti od strane Deleona, počinju da prepoznaju i poprilično veliku dozu bezobrazluka – navodi se u saopštenju.

Klub je, kako se dodaje, nakon odluke o kažnjavanju posle utakmice protiv FMP-a primio veliki broj poruka i poziva od strane rezigniranih navijača koji su „na tu nepravdu veoma burno reagovali“.

-Nakon ovoga, Partizan ne može da garantuje bezbednost Leonu Deleonu, stoga ga obaveštavamo da na mečevima Super lige u kojima je Partizan domaćin, on nije dobrodošao – ističe se u saopštenju Partizana.

Povezana vest:  Mega pobedila Krku posle produžetka i vratila se na prvo mesto na tabeli

Deleon je u juče naveo da će sa rukovodstvom Partizana interno razjasniti nesporazume.

-Poziv gospodina Deleona da interno razjasnimo nesporazume smatrano neprihvatljivim jer se on, kako smo i naveli, odavno nalazi u službi jedne interesne strane i sa njim nemamo o čemu da polemišemo. Umesto toga, gospodo rukovodioci KLS, javno vas pozivamo da se dozovete pameti i ako nam već ne pomažete u stišavanju tenzija, nemojte nam ni odmagati – naveo je Partizan.

-Savetujemo gospodina Deleona da ne rasipa energiju na rasprave sa nama, već da pokuša da adekvatno radi svoj posao, pa i da pronadje sponzore za Ligu kako bi rasteretio klubove makar pokrivanja troškova takmičenja – zaključuje se u saopštenju Partizana.