Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima Mega Leks sa 84:79 (27:19, 14:24, 13:24, 30:12), u sedmom kolu Super lige Srbije. Mega i Partizan odigrali su uzbudljivu utakmicu u Sremskoj Mitrovici, uz mnogo preokreta i uzbudljivom završnicom, da bi na kraju crno-beli pobedili i došli do šestog trijumfa u Super ligi.

Partizan je nešto bolje ušao u utakmicu, ali je Mega sredinom prve četvrtine serijom od 8:0 stigla do preokreta i vodjstva od 16:12. Crno-beli su ipak uspostavili kontrolu i serijom 9:0 ponovo došli do prednosti, da bi na kraju prve deonice vodili sa 27:19.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 9. kola

Beogradski tim je u drugoj četvrtini održavao prednosti, ali je Mega u finišu poluvremena serijom 12:2 koju su nosili Sava Lešić i Jovan Novak, stigla do preokreta i na poluvreme otišla s prednošću od dva poena – 43:41.

Mega je u trećoj deonici nastavila u istom ritmu, ekipa Aleksandra Džikića nikako nije uspevala da dodje do poena, pa je Mega u jednom trenutku vodila sa 16 poena razlike 59:43.

Povezana vest:  Toni Parker tvrdi da nije imao "fizičku aferu", već se samo dopisivao

Delovalo je u tim trenucima da će ekipa Dejana Milojevića lako iskontrolisati situaciju na terenu i doći do trijumfa, ali je Partizan u poslednjoj deonici nadigrao Megu, došao do preokreta i tako ostvario peti uzastopni trijumf.

Partizan je do pobede predvodio Vilijam Hečer sa 17 poena, a Stefan Birčević, Novica Veličković i Branislav Ratkovica postigli po 12. U ekipi Mega Leksa istakao se Djordje Simeunović sa 15 poena, a po tri manje postigli su Vlatko Čančar i Nikola Rebić.

Povezana vest:  Kragujevčani odneli bodove iz Novog Mesta

Partizan je drugi na tabeli Super lige sa šest pobeda i jednim porazom, dok je Mega peta sa tri trijumfa iz sedam utakmica.