Trener košarkaša Mege Dejan Milojević rekao je da je njegova ekipa današnjom pobedom nad Partizanom pokazala da je u evidentnom usponu forme.

„Poslednjih mesec dana igramo jako dobro. Vezali smo neke pobede, igrali smo otvorenu utakmicu sa Crvenom zvezdom, od Partizana u Mitrovici izgubili u neizvesnoj završnici. Ekipa je u međuvremenu psihološki porasla. Došli smo sa namerom da pobedimo i uspeli u tome. To je velika pobeda za moj tim. Partizan je jako dobra ekipa sa vrhunskim trenerom, koja ne gubi na domaćem terenu tako da sam veoma zadovoljan sa današnjom utakmicom“, rekao je Milojević posle utakmice.

Povezana vest:  Nova ubedljiva pobeda Srbije, plus 43 protiv Portorika

Mega je pobedila Partizan sa 102:98 i zauzela četvrto mesto u regularnom delu Super lige Srbije.

Najbolji u ekipi Mege bio je Kostja Mušidi sa 24 poena. On je rekao još ima prostora za napredak u njegovoj ekipi.

„Bio je ovo sjajan timski napor, borili smo se do kraja. Partizan je sjajan tim, a mi smo uspeli da ih pobedimo. Postigli smo 102 poena što pokazuje da nam je napad bio odličan. Odbrana bi nam u plej-ofu morala da bude jača“, rekao je Mušidi.

Povezana vest:  SP JUNIORI, Srpski juniori bolji od vršnjaka iz Hrvatske

Trener Partizana Aleksandar Džikić čestitao je Megi na pobedi.

„Na kraju su bili koncentrisaniji u završnici. Mi smo imali svoje šanse i nismo ih iskoristili. Nismo bili fokusirani, pre svega u odbrani“, rekao je Džikić.

Košarkaš crno-belih Vanja Marinković kazao je da njegov tim nije bio koncentrisan tokom celog drugog poluvremena.

„Nismo bili u fokusu skoro celo drugo poluvreme. Oni su to iskoristili i zasluženo dobili. Okrećemo se polufinalu plej-ofa“, kazao je Marinković.

Povezana vest:  Poslednja velika utakmica Dušana Kecmana

Partizan će se u polufinalu sastati sa FMP-om, a Mega sa ekipom Crvene zvezde.