Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegovi košarkaši „nemaju kuda“ posle poraza od FMP-a i da moraju da pobede naredne dve utakmice, iako ne očekuje da će biti lako.

„Sad nemamo kud, moramo da pobedimo dva puta i to je to. E sad, ne očekujem da bude lako. Stvarno ne očekujem da bude lako. Šta je – tu je, ne može išta da se promeni. Spremimo glave za borbu i to je to“, rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  EVROLIGA 2013, REZULTATI, Rezultati i tabela prvog kola Evrolige

Partizan je na svom terenu izgubio od FMP-a sa 96:91 u prvoj utakmici polufinalne serije Super lige.

Džikić je naveo da je njegova ekipa promašila previše slobodnih bacanja i nije dobro skakala.

„Bez toga nismo mogli da potrčimo, a to je značajan deo igre protiv FMP-a. Neke stvari koje su se dešavale na terenu nevezano za igrače mi stvarno nisu jasne. Ne znam šta je cilj. Stvarno, u pojedinim momentima bilo je apsurdno. Ali, treba da rešimo neke stvari na terenu, pa će valjda i te neke druge stvari da budu drugačije“, kazao je Džikić.

Povezana vest:  Marina Maljković: Emotivno i fizičko pražnjenje razlog ostavke

Upitan na šta konktetno misli, odnosno da li misli na suđenje, Džikić je odgovorio: â??Ne, ne daj božeâ??.

Partizan je u trećoj četvrtini primio 31 poen.

„Nije mi se svidela treća četvrtina. Nisu problem poeni, nego način na koji smo ih primili. Skok – faul, skok â?? faul, skok u napadu. Ako hoćeš da igraš za titulu, moraš da igraš čvršće. Mi znamo da oni neće da se sklone sami“, rekao je Džikić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Golden stejta, Čikaga, Nju Orleansa i Milvokija

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da je njegova ekipa saterana uz zid.

„Saterani smo uz zid i moramo da reagujemo u Železniku kako bismo obezbedili treću utakmicu. Moramo da pojačamo, više da se trči. Oni su mladi momci, željni borbe i moramo da se suprostavimo tome“, rekao je Veličković.

Druga utakmica polufinalne serije između Partizana i FMP-a igraće se u petak od 21.00 u Železniku.