Trener košarkaša FMP-a Dušan Alimpijević rekao je večeras da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh plasmanom u finale Super lige Srbije.

-Šta da kažem posle jedne ovakve situacije koja je za nas… Ne želim da degradiram kvalitet moje ekipa ovim što ću reći. FMP je vrlo kvalitetna ekipa, ali ovo jeste uspeh ravan senzaciji – rekao je Alimpijević novinarima posle meča.

-Ovo je velika satisfakcija za sve što smo uradili. Želim da im čestitam na želji da se promene, jer smo mi promenili mnogo stvari početkom Super lige. Neke stvari smo svesno radili da bismo došli u onaj maksimum na samom kraju Super lige, odnosno plej-ofa. Momci su se ponašali fantastično – dodao je Alimpijević.

Košarkaši FMP-a su večeras pobedili Partizan sa 78:68 i sa 2:0 u polufinalnoj seriji se plasirali u finale gde ih čeka Crvena zvezda.

Povezana vest:  Srbija posle produžetka pobedila Francusku

-Osećam se ponosno. Možda zvuči kao floskula, ali proveli smo mnogo sati i noći u ovoj kancelariji. Nije ni vreme ni ukusno da se izdvaja bilo koje ime. Stručni štab je fantastičan, igrači su fantastični – rekao je trener FMP-a.

Kapiten FMP-a Filip Čović čestitao je celoj ekipi, stručnom štabu i saigračima na fantastičnoj seriji i ulasku u finale.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde otputovali na pripreme na Zlatibor

-FMP ovo skoro nije uradio, pogotovo protiv Partizana. Odigrali smo ne kao klinci, što jesmo, već kao pravi momci, stabilni i zreli. Preponosan sam svime što smo uradili – rekao je Čović.