lopta_u_kosuJunori na EP u Viljnusu startuju protiv Hrvatske

 

Muška juniorska reprezentacija (do 18 godina) na Evropskom prvenstvu u Viljnusu startuje u četvrtak. Prvi protivnik naših momaka je selekcija Hrvatske. Meč počinje u 18 časova. U grupi sa nama još su Nemačka i Grčka, a tri najbolje ekipe nastaviće takmičenje. Naša grupa ukršta sa C grupom, gde se nalaze Turska, Rusija, Bugarska i Italija.

Pred put u Litvaniju, Vlada Jovanović, selektor naših juniora istakao je da smo u svakom pogledu spremni za takmičenje, ali se suzdržao u davanju bilo kakvih prognoza:

Povezana vest:  EP 2015, Ograničena prodaja alkoholnih pića u Monpeljeu zbog EP

-Uvek sam stidljiv kada su u pitanju neki planovi. Trudimo se da idemo od utakmice do utakmice. Prva sledeća utakmica je jedina i kada se ona završi tek tog trenutka mislićemo o sledećoj. Najvažnije je da nas krasi zajedništvo, da pokušamo da budemo na usluzi jedan drugome. Voleo bih kada bismo već na prvoj utakmici pokazali želju da napravimo nešto. Voleo bih da iz te želje i uloženog rada i naš eventualni dobar plasman zavisi.

Kao favorite za visok plasman selektor Jovanović je istakao:

Povezana vest:  Nova povreda Teodosića

-Pre svih tu su Francuska, Turska, Litvanija, a mogu da se umešaju Nemačka i Grčka. Te ekipe su i prošle godine na Evropskom prvenstvu u svojim sastavima imali igrače rođene 1992. godište koji su čak i tada bili nosioci igre. Francuzi su tada igrali finale protiv nas, Turci su bili treći, Litvanci stigli do polufinala.

Završni deo priprema naši juniori su obavili u kompleksu Republičkog zavoda za sport. Bili su smešteni u hotelu „Trim“, a za treninge su imali na raspolaganju nedavno renoviranu dvoranu Zavoda.

Povezana vest:  Tomić MVP prvog kola Top 16 faze, Krstić u vrhu

Podsećamo, Srbiju će u Viljnusu predstavljati: Luka Igrutinović (Hemofarm), Petar Lambić (Hemofarm), Bogdan Bogdanović (Žitko basket), Vukašin Petković (Novi Sad), Bogić Vujošević (Novi Sad), Marko Gujaničić (Mladost), Božo Đumić (Novi Sad), Nemanja Bešović (Partizan), Marko Luković (Mega Vizura), Nikola Silađi (FMP), Stefan Nastić (Kanada), Đorđe Drenovac (Austrija).

Osim selektora Vlade Jovanovića, u stručnom štabu su pomoćnici Jovan Popović i Vladimir Zlatanović, kondicioni trener Vladan Radonjić, fizioterapeut je Marko Sokić, a vođa puta Miloš Gligorijević.