Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas FMP u gostima sa 91:76 i tako došli na korak od odbrane titule šampiona Srbije.

Zvezdi je potrebna još jedna pobeda za trofej, a treća utakmica finalne serije Super lige igraće se u petak od 20.00 u hali „Aleksandar Nikolić“.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Gudurić sa 19 poena, Luka Mitrović postigao je 14, Nemanja Dangubić 12, a Čarls Dženkins i Marko Simonović po 10. FMP je sa 25 predvodio Ajzea Ostin.

Povezana vest:  Određene sudije za završni turnir Kupa Radivoja Koraća

Zvezda je dobro počela, agresivnom odbranom i lakim poenima iz tranzicije, a posle tehničke greške trenera FMP-a Dušana Alimpijevića već nakon tri i po minuta stigla je do vođstva 14:4.

Crveno-beli su u nastavku popustili u odbrani, ali su napadački bili vrlo raspoloženi, Gudurić je s jedne strane vukao svoj tim, dok je s druge to bio Ostin, pa su posle 10 minita igre vodili sa 30:18.

Povezana vest:  Radivojević očekuje težak meč protiv Tamiša

Druga četvrtina igrala se u nešto sporijem ritmu, ali je Zvezda i pored toga imala potpuno kontrolu nad utakmicom.

FMP je sredinom perioda posle poena Čovića prišao na jednocifren zaostatak, ali su se gosti brzo vratili na dvocifrenu prednost pre svega dobrom igrom pod košem, da bi na poluvremenu vodili sa 52:40.

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Srbija pobedila Kinu i zauzela drugo mesto u grupi

Ekipa Dejana Radonjića utakmicu je prelomila u trećoj deonici, pored Gudurića, Mitorvića i Simonovića, razigrali su se Dženkins i Dangubić. Prednost crveno-belih konstatno se uvećavala, u jednom trenutku iznosila je i 21 poen, da bi FMP do isteka 30. minuta stigao do 54:71.

Zvezda je u poslednjoj deonici bez problema sačuvala prednost i tako došla na korak od odbrane trofeja u Super ligi Srbije.