Košarkaši Crvene zvezde osvojili su večeras titulu šampiona Srbije, pošto su pobedili FMP i u trećoj utakmici finalne serije. Crveno-beli su u trećoj utakmici pobedili sa 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 13:15).

Zvezda je tako osvojila treću uzastopnu, a ukupno 18. šampionsku titulu. Šampiona je do pobede u trećoj utakmici predvodio Ognjen Dobrić sa 25 poena, dok je Nemanja Dangubić postigao 17. Najefikasniji u FMP-u sa po 13 bili su Aleksa Radanov i Ajzea Ostin.

Povezana vest:  Nedović: Voleo bih da igram na SP u Španiji

Zvezda je odlično počela utakmicu, posle tri i po minuta vodila je sa 13:0, da bi na kraju prve četvrtine imala prednost od 30:9. Dobrić je bio raspoložen na startu, pošto je postigao ; 13 od prvih 17 poena za svoj tim.

FMP nije imao odgovor na igru Zvezde i posle prvih 10 minuta bilo je jasno da će ekipa Dejana Radonjića lako doći do pobede. Druga četvrtina donela je čvršću igru. FMP pružio je veći otpor, ali je Zvezda bez ikakvih problema čuvala stečenu prednost i na poluvremenu vodila sa 46:24.

Povezana vest:  Rezultati utakmica devetog kola i tabele Evrolige

Zvezda je u drugom poluvremenu nošena glasnim navijanjem u punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ još više uvećala vodjstvo i tako sezonu završila bedljivom pobedom od 87:57.