Košarkaš Memfisa Rade Zagorac zahvalio se svom dosadašnjem klubu Mega Bemaksu na igračkom i ljudskom sazrevanju u prethodnih šest godina i poželeo klubu iz Sremske Mitrovice mnogo uspeha u nastavku.

-Zahvalio bih se ovom prilikom Megi na šest prelepih godina, ispunjenih nezaboravnih iskustvima. Hvala na velikoj pomoći pri igračkom i ljudskom sazrevanju. Kroz sve ove godine sam učio šta znači biti profesionalac, biti odgovoran, nositi se sa snažnijima od sebe, osetiti uspeh i neuspeh – rekao je Zagorac za klupski sajt.

Povezana vest:  Lalatović: Ostajem u Borcu ako igrači dobiju obećano

Zagorac je četvrti igrač koji je za dve godine preko Mege stigao u NBA ligu, nakon što je kao 35. pik izabran od Bostona, a potom i trejdovan u Memfis.

Nemam sumnju da Mega ostaje na čvrstim nogama i stabilna, baš onakva kakvu sam je i zatekao pre šest leta. ;Moj sledeći korak je i moj dečački san, igranje i nadmetanje u najkvalitetnijoj ligi na svetu. Dragim ljudima iz uprave, trenerima, stručnom osoblju, navijačima i naravno saigračima sa kojima sam kroz sve ove godine saradjivao – hvala.

Povezana vest:  Jovović: Veliki je ulog, biće pravi derbi

-Od svog novog navijača – srećno – rekao je Zagorac.

Ovaj 21-godišnji igrač je za svoj novi klub već nastupao u Letnjoj NBA ligi u Las Vegasu gde je sa Memfisom stigao do polufinala gde su poraženi od Portlanda sa 87:82 uz sedam poena, pet skokova i četiri ukradene lopte po meču.

Zagorac je u Megu došao 2011. godine, gde je u narednih šest godina učestvovao u najvećim uspesima kluba u istoriji. Kao kapiten je u sezoni 2015/16 predvodio Megu do prvog trofeja, Kupa Radivoja Koraća, a zatim i do drugog najvećeg uspeha, plasmana u finale plej-ofa Jadranske lige.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Ivković hvali Litvaniju, ne zna da li ostaje selektor

U prošloj sezoni je za Megu u ABA ligi u proseku beležio 15 poena, 6,5 skokova i 2,5 asistencije dok je u Ligi šampiona u proseku imao 12,6 poena, 6,1 skok i 2,5 asistencija. Mega se zahvalila popularnom „Zagoru“ i poželela mu sve najbolje u daljoj karijeri.