Košarkaški klub Crena zvezde predstavio je danas novog trenera Dušana Alimpijevića, dosadašnjeg šefa stručnog štaba FMP-a.

-Odlučili smo da novi trener bude Dušan Alimpijević. Mislimo da je ovo hrabar potez – rekao je predsednik kluba Nebojša Čović.

Alimpijeviću će prvi pomoćnik biti Milenko Topić.

-Svestan sam šta znači Crvena zvezda. Drago mi je što ću imati odličan stručni štab. Drago mi je što se Milenko prihvatio naš poziv. Verujem da će nam pomoći svojim iskustvom. Izginućemo za ovo što nam je pruženo i za ovo što je ispred nas. Pokušaćemo da napravimo niz sjajnih rezultata. Zna se koji su ciljevi Zvezdom koja uvek ide na najviše – rekao je Alimpijević.

Povezana vest:  Mega bolja od Mornara u Ligi šampiona

On na klupu Zvezde dolazi umesto Dejana Radonjića kome je ugovor istekao na kraju prethodne sezone. Upitan o igračkom kadru, on je rekao da će rešenja pokušati da nadje do početka avgusta.

-Od trenera Crvene zvezde se očekuje hrabrost. Imamo viziju ko bi mogao iz FMP-a da krene, ali da vidimo koga ćemo dovesti van onoga što imamo u Zvezdi i FMP-u. Ovo nije stvar koja je rešena za jednu noć, predsednik Čović i ja smo već razgovrali, ima dana kada smo pričali o ovome. Ovo je hrabar potez uprave, ali i trener mora da napravi hrabar iskorak. Postoji nekoliko pozicija u timu koje su problem i to ćemo pokušati da rešimo do početka avgusta – rekao je i Alimpijević.

Povezana vest:  Džikić: Nadam se da smo naučili da nikoga ne potcenjujemo

Njegov prvi pomoćnik Milenko Topić rekao je da mu je čast što se vratio u klub za koji je „emotivno vezan.

-Bio sam igrač ovog tima, znam dobro koja je to veličina i brend. Ovaj drugi dolazak je u nekom boljem momentu, zna se gde, ko i šta radi. Biće teška i zahtevna sezona, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa svim, rezultati nas obavezuju, ali i predstavljaju dodatne poteškoće, jer će svi želeti da nas poraze, ali to nam je dodatni sportki motiv – rekao je Topić.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv na turniru u Laktašima

Igrači Zvezde će 5. avgusta obaviti lekarske preglede, a pripreme za novu sezonu počeće 7. avgusta. Prvi deo priprema obaviće u Beogradu, a Alimpijević je kazao da su „već dogovorene neke prijateljske utakmice“, kao i da se razmatraju neki turniri.