Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je danas isplatio sva dugovanja prema bivšem igraču Izraelcu Galu Mekelu, što je bila jedina prepreka da se regionalnom i državnom šampionu ukine zabrana angažovanja novih igrača (BAT).

Zvezda je još ranije upoznao javnost i košarkaške organe sa slučajem „Gal Mekel“ u kome je bilo mnogo nepravilnosti i nelogičnosti prilikom njegovog raskida ugovora sa crveno-belima i njegovim odlaskom u Makabi.

Povezana vest:  Nemanja Nedović: Obožavam basket turnire!

Organi Svetske košarkaške federacije (FIBA) ignorisali su sve činjenice koje smo naveli prilikom žalbe na ovaj slučaj i presudili u korist igrača.

„Kada je postignut dogovor oko dinamike isplate Galu Mekelu, koja je podrazumevala da klub nema nikakva ograničenja u dovođenju igrača (BAT), pojedinci iz FIBA koje sebe vole da nazivaju i ‘velikim Zvezdašima’ su koristeći svoje pozicije, učinili sve da nam još više otežaju položaj“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Povezana vest:  Nedović: Voleo bih da igram na SP u Španiji

Zvezda je pozvala čelnike FIBA da „budu kreativni i ekspeditivni“ i da do kraja dana nađu način da uklone zabranu dovođenja igrača.