Bivši igrač Crvene zvezde mts i reprezentativac Srbije Marko Gudurić u izjavi preko zvaničnog sajta kluba se u cilju iznošenja istine, a povodom neistina u jednom dnevnom listu, obratio zvezdaškoj javnosti.

Povodom zlonamernih natpisa u dnevnom listu „Informer” u kome se van bilo kakvog konteksta , samo nekoliko dana pre početka nove sezone i okupljanja tima,  pominju „navodna” dešavanja u takmičarskoj sezoni 2016-2017 i „štrajk u KK Crvena zvezda mts” klub je radi celokupne istine i pravilnog informisanja javnosti, primoran da reaguje na ove neistine!

U članku „Gudurić: Radonjić sprečio štrajk u KK Crvena zvezda” koji je izašao dana 02.08.2017.godine navedena je i izjava reprezentativca Srbije, aktuelnog igrača Fenerbahčea, i bivšeg igrača Crvene zvezde mts, Marka Gudurića, koji je autoru teksta dao izjavu na pripremama reprezentacije na Kopaoniku. Tim povodom, nekadašnji igrač KK Crvena zvezda mts insistirao je u cilju potpune istine da kaže i sledeće:

Povezana vest:  Novi Sad Ultra Challenger turnir u basketu 3x3 u centru Novog Sada

“ Naslov članka me je neprijatno iznenadio, i potpuno je izvučen iz bilo kakvog konteksta moje priče i izjave u kojoj sam se samo delimično dotakao prošle sezone u kojoj smo osvojili triplu krunu. Ovim povodom u cilju iznošenja potpune istine, odgovorno tvrdim da nikakve priče o bilo kakvom štrajku nije bilo, niti je naš posao bio da se time bavimo, jer se uvek zna ko i šta radi u klubu kakav je Crvena zvezda. Kada smo i želeli da se informišemo na tu temu, predsednik kluba Nebojša Čović je uvek želeo da nam se obrati, i od njega smo o toj temi informisani detaljno u nekoliko navrata. To je jedina istina. Posebno me zabolela činjenica da ovakvim spekulacijama, može da se stekne pogrešna slika o odnosu nas igrača prema klubu i ljudima u njemu, koji su nam dali priliku da igramo, razvijamo se, osvajamo trofeje, i na kraju ostvarimo višestruko unosne transfere. To je jedini razlog mog obraćanja, na prvom mestu zvezdaškoj javnosti, putem klupskog sajta, jer ono što sam ja izjavio nikako ne odgovara onome što je izneto u jednom dnevnom listu” rekao je Gudurić.

Povezana vest:  EVROLIGA, Sutra počinje završni turnir Evrolige

KK Crvena zvezda mts obaveštava i da će u cilju daljeg istinitog informisanja javnosti, uvek reagovati na ovakav način,  jer neistine i negativne informacije koje se šire u pojedinim medijima (uz razumevanje da one podižu tiraže), ne odgovaraju na prvom mestu – istini!