14. KOLO NLB LIGE

Zvezda poražena od Budućnosti

Crvena zvezda – Budućnost 77:88 (22:24, 15:18, 25:24, 15:22)

 

taylor_cz_11koloCrvena zvezda zatvara godinu porazom. Naše momke pred 3000 navijača u Pioniru nadigrala je podgorička Budućnost sa 88:77 (22:24, 15:18, 25:24, 15:22). Bivši kapiten tima sa Malog Kalemegdana Goran Jeretin ubacio je 26 poena i bio najzaslužniji za trijumf Budućnosti.

Poeni Kikanovića i Dragićevića otvorili su meč, ali to nije pokolebalo Podgoričane. Trojkom Vitkovca gosti su došli do prve prednosti (7:6), a nakon toga zahvaljujući raspoloženom Marašu prednost je rasla. U 7. minutu Budućnost je povela sa 19:11, ali Dragićević i Videnov „spustili“ su prednost na -2 (22:24).

U drugoj četvrtini slika se nije menjala. Za razliku od prve gde crveno-beli nisu imali rešenja za Maraša, u drugoj je svoju rolu odigrao Nemanja Gordić (8 poena, 3 asistencije). U nekoliko navrata Zvzeda je pristizala prednost jedinog crnogorskog predstavnika u NLB ligi (26:29, 34:38) ali gosti su ponovo vraćali prednost do 8-9 poena razlike (29:38, 34:42). Videnov je bio najraspoloženiji u prvih 20 minita sa 10 poena i 3 skoka, Kikanović je ubacio 8, Kešelj 7 a Dragićević 6 poena. Budućnost je imala 5 skokova više (17:12) dok je odnos u asistencijama bio ravnopravan (7:6).

Povezana vest:  NBA REZULTATI, Subota 20. februar, Još jedna poebeda Oklahome

Drugo poluvreme donelo je agresivan početak Budućnosti, predvođenu sjajnim Goranom Jeretinom (26 poena). Nakon četvrte lične greške Radivojevića, Majk Tejlor je sa 13 poena vratio crveno-bele, doneo rezultatski egal (56:56), ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

U poslednjoj četvrtini Crvena zvezda je igrala do 35. minuta. Pri rezultatu 68:64 za goste, Budućnost je napravila 12:0 i rešila utakmicu. Na kraju zasluženih 88:77 za tim Dejana Radonjića i druga pobeda Budućnosti nad crveno-belima ove sezone.

Konferenciju za medije, posle utakmice otvorio je trener Budućnosti Dejan Radonjić.

-Čestitam mojim igračima na pobedi i odličnoj igri. Nastavili smo dobru seriju koju je malo poremetio meč sa Gravlenom. Došli smo u Beograd da odigramo dobro i da ukoliko nam se ukaže prilika iznenadimo Zvezdu. Bitan je bio početak utakmice u kom smo uzeli stvari u svoje ruke. Pribojavali smo se treće četvrtine i u njoj smo imali mnogo problema sa Tejlorom. Ipak, posle toga smo bili stabilni i precizni i u odbrani i u napadu. Čestitam Jeretinu koji je mnogo doprineo našoj pobedi svojim kvalitetom i iskustvom. – rekao je prvi strateg „Đetića“.

Povezana vest:  Metalac iz Valjeva se priprema za novu sezonu

Aco Petrović je rekao da posle ovakve večeri teško reći bilo šta pametno.

aco_petrovic_kkcz_trener-Čestitam Budućnosti na izvanrednoj igri i zasluženoj pobedi. Mislili smo da ćemo posle slabe utakmice u subotu imati svežinu i da će nam poraz iz prvog kola dati moral i želju za pobedom. Želeli smo da dobijemo i razlikom većom od osam poena, ali imali smo jako loše veče. Žao mi je publike koja je jasno rekla šta misli o našoj igri.J eretin se celo veče nadmetao i nadigravao sa nama. Pokazao je kakav je igrač i da može da reši napad i na čoveka i na zonu – rekao je Petrović.

Povezana vest:  NBA VESTI, Prvi poraz Orlanda

Na pitanje ima li i njegove krivice u ovakvoj igri ekipe Petrović je rekao:

-Igra je oličenje trenera, ali ne želim da komentarišem sebe. To prepuštam ljudima koji će da analiziraju. Dao sam sve od sebe. Kasno sam uzeo klub i možda tu napravio grašku u koracima, ali radio sam najbolje što sam mogao. Ovo su moji maksimumi. Ne tražim alibi. Nikada nisam bio alibi čovek ni alibi trener.

Crvena zvezda: Kešelj 7, Milošević 0, Kikanović 17, Taylor 15, Stević 0, Radivojević 5, Dargičević 0, Dragićević 15, Videnov 14, Štimac 4, Bakić 0, Bjelica 0.

Budućnost: Šehović 2, Jeretin 26, Popović 0, Ljubičić 0, Gordić 8, Barović 0, Otašević 2, Dragičević 10, Simonović 11, Maraš 11, Vitkovac 12, Savović 6,