Sigurno ste znali da je Srbija šampion sveta u basketu 3×3, ali ne i da se ovim sportom bavi čak 250 miliona igrača širom planete.

Zato je ekipa RTS-a sa Aleksandrom Stojanovićem na čelu obišla dom najbolje basketaške ekipe sveta, a vrata novootvorenog Bulut Court-a u novosadskom naselju Telep širom su im otvorili Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović.

U utorak, u OKO magazinu od 18.25, gledaoci RTS-a će imati priliku da vide kako su se kalila tri svetska zlata u basketu 3×3, a sve je počelo 2012. kada su se popeli na tron sveta, sa namerom da sa njega ne siđu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda San Antonija, 11 uzastopna pobeda Majamija

Aca Stojanović je imao priliku da vidi sveže doštampanu 2017. kao godinu nove svetske šampionske titule na zidu Bulut Courta, a trenutak u kom će publika iz bližeg ugla videti majstore igre ispod jednog obruča je idealan. Momci su se tek vratili iz Lozane gde su osvojili titulu Masters serije, i to bez pomoći najboljeg igrača sveta Dušana Domovića Buluta.

Umesto njega je igrao Nikola Pavlović, a standardni trio je samo na delu potvrdio sve što je rečeno za kamere RTS-a. Saznaćete kako se i dalje preispituju pored svega što su osvojili, a osvojili su skoro sve što se osvojiti može.

Kako su improvizacija, talenat, geg, strast, kreativnost, inteligencija i energija doveli do besmrtnosti. Četvorica momaka koji praktično funkcionišu kao porodica imaju velike zasluge što će ulični i fajterski sport dostići olimpijsku dimenziju 2020. godine u Tokiju.

Povezana vest:  Radonjić: Biće veoma teško, moramo da pokažemo karakter

Ko je najtolerantniji, kome je najkraći fitilj, ko je najbolji cimer, koja su sve pravila ovog dinamičnog 10-minutnog sporta, i još mnogo toga, saznaćete u utorak od 18.25 uz OKO magazin!

PHOTO:  Luka Banda