U prostorijama Addiko banke potpisan je ugovor o donaciji sa Pokretom za žensku košarku „Marina Maljković“, u vrednosti od 10.000 evra. Na ovaj način Addiko banka pružila je značajnu podršku aktivnostima koje doprinose unapređenju ženske košarke, kao i popularisanju sporta i zdravog načina života kod mladih koje promoviše Pokret za žensku košarku. Osnivač i idejni tvorac ovog Pokreta je proslavljeni košarkaški stručnjak i bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković.

„Kao društveno odgovorna kompanija, Addiko banka se trudi da podrži one aktivnosti i inicijative koje na najbolji način promovišu sport, mlade i zdrav način života. Kada je u pitanju misija Pokreta za sport Marine Maljković, nismo imali nikakvu dilemu, jer se zalažemo za iste vrednosti i zato želimo da damo podršku aktivnostima ovog pokreta“, izjavio je Ivan Radojčić, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd.

Povezana vest:  Žalgiris nadigrao Galatasaraj, Armani bolji od Nižnjeg

Radi se o nastavku programa besplatne škole košarke koji će se, zahvaljujući donacijama, u narednom periodu sprovoditi na još većem broju lokacija širom Srbije. „Veliku zahvalnost dugujem Addiko banci, kao i ostalim organizacijama i ljudima dobre volje koji su prepoznali vrednost ovog projekta i svojim nesebičnim donacijama i moralnom podrškom nam omogućili da realizujemo ovaj besplatni program“, rekla je Marina Maljković. „Ovaj projekat će biti mnogo više od obične škole košarke – devojčice će biti u prilici da uče engleski jezik, imaće redovne lekarske preglede, energetske i motivacione treninge, kao i savete psihologa koji se tiču odrastanja kako bi prihvatile zdrav način života. Naš cilj je da što veći broj devojčica motivišemo da se bave sportom i naučimo ih pravim vrednostima“, izjavila je ovim prilikom Marina Maljković.

Povezana vest:  Hjuston i Juta nadomak polufinala, skroman učinak Bjelice

Ova inicijativa predstavlja nastavak podrške koju Addiko banka pruža razvoju sporta u Srbiji. U junu ove godine, kao deo višegodišnje saradnje, banka je podržala atletski tim Paraolimpijske reprezentacije u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Londonu.