Srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović rekao je da je njegova ekipa večerašnjim plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva ostvarila cilj i da će u predstojećoj utakmici protiv Rusije dati sve od sebe, pošto je to meč koji donosi medalju.

„Ostvarili smo cilj koji smo zacrtali na početku priprema i sa svim tim povredama. Čestitam saigračima, ovo je izvanredna pobeda za nas“, rekao je Bogdanović novinarima u Istanbulu.

Košarkaši Srbije plasirali su se večeras u polufinale Evropskog prvenstva pošto su pobedili Italiju sa 83:67.

„Pre prolaska grupne faze rekao sam da su te dve utakmice (osmina finala i četvrtfinale) najteže utakmice, jer ako izgubite idete kući, a ovako ulazimo u borbu za medalju“, dodao je Bogdanović.

Povezana vest:  NBA VESTI, Stern obećao NBA utakmice u Brazilu

Srbija će u petak u polufinalu igrati protiv Rusije, koja je ranije danas pobedila Grčku sa 74:69.

Bogdanović je rekao da njegova ekipa može da unapredi igru, pre svega u odbrani, trčanju kontranapada, ali i da se smanji broj izgubljenih lopti.

„Imali smo u drugom poluvremenu par nezgodnih dodavanja. Treba da zaustavimo (Alekseja) Šveda koji igra izvanredan turnir. Znamo ih iz pripremnog perioda i iz grupe, imaju Švedova, Mozgova, to su iskusni igrači, izvanredni jedan na jedan, igraju timski. Od samog početka treba da uđemo agresivno i sa verom u pobedu. Izaći ćemo i borićemo se, to je utakmica za medalju“, naveo je on.

Povezana vest:  Zvezda raskinula ugovor sa Uvalinom

Upitan o podatku da je Srbija pod vođstvom selektora Aleksandra Đorđevića četiri puta igrala četvrtfinale nekog takmičenja i pobedila svaki put, Bogdanović je rekao da vera i hemija krase reprezentaciju.

„Stvarno volimo što smo ovde, svaki minut je dragocen, videli ste kako se borimo“, rekao je košarkaš Sakramenta.

Reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević rekao je da je ekipa ostvarila veliku pobedu.

„Ušli smo od početka jako dobro, igrali smo sjajno, svi igrači su dali neverovatan doprinos. Igrali smo čvrsto, znali smo da ne mogu da odgovore na tu čvrstu igru. Velika pobeda, za dva dana igramo polufinale, još jedna utakmica do finala. Treba da se odmorimo i razmišljamo o toj utakmici“, naveo je on. ;

Povezana vest:  Veliki povratak Novice u Megu!

„Veliki uspeh, da ne pričam sad te gluposti da smo B reprezentacija… Svi momci ovde imaju kvalitet, uz Bogdana koji je pravi lider ekipe mislim da možemo da ostvarimo ono što smo zacrtali. Biće sigurno jako teško“, dodao je Milosavljević. ;

Jedini poraz na turniru Srbija je pretrpela upravo od Rusije u grupnoj fazi.

„Dobili su nas, znamo kako su nas dobili i treba da odgovorimo na to“, rekao je Milosavljević.

PHOTO: http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017