Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović rekao je večeras da je ispred mladog tima Partizana „krvav rad“ i pozvao navijače da budu strpljivi.

-Hvala Partizanu na gostoprimstvu i pažnji, navijačima na dočeku, ponovo. Izuzetno mi drago što su nagradili (Miroslava) Nikolića i (Marka) Gudurića za ono što su uradili na Evropskom prvenstvu. Hvala Partizanu što se još jednom setio i uručio mi ove divne poklone – rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od šampiona Evrope, turskog Fenerbahčea sa 68:82 (16:27, 16:10, 21:22, 14:23) u prijateljskoj utakmici.

Povezana vest:  Ajverson prelazi u fudbalere

-Bilo zadovoljstvo da igramo protiv nove ekipe Partizana, protiv mladih igrača koji imaju karakter. Ispred njih je veliki, krvav rad. Nadam se da će navijači prepoznati situaciju i dolaziti da podrže ovaj mladi tim – rekao je Obradović.

Fenerbahče će u sredu igrati još jednu prijateljsku utakmicu u Srbiji, protiv Borca u Čačku.

-Inicijalna ideja bila je da posle Zadra dodjemo ovde. Javili su se ljudi iz Čačka, nisam mogao da ih odbijem, onda se javio i Zoran Janković iz Ljubljane. Imali smo praktično mini turneju. Činjenica da idem u rodni grad je veoma važna za mene, videću drage ljude. Hvala Borcu na pozivu. Na nama je uvek da probamo da ispunimo želje onih koji su nam u srcu i koji su nam prijatelji – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Mlade košarkašice Srbije bez medalje na EP

On je naveo situcija sa povredom srpskog košarkaša iz Fenerbahčea Nikole Kalinića „nije dobra“.

-Kalinić i Bobi Dikson su i dalje povredjeni. Miruju, trebalo bi za par dana da krenu sa laganim vežbama. Nema razloga da žurimo, nećemo da ih opterećujemo dok lekarska komisija ne da zeleno svetlo – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Radnički bolji od Hemofarma

Najtrofejniji evropski trener je o „ratu“ izmedju Fiba i Evrolige rekao da će se sve znati u novembru.

-Znamo stav svih osim igrača, oni odlučuju. Uvek je najveća čast igrati za reprezentaciju, kad postoje normalni uslovi. Kad igrač potpiše ugovor stoji da ima obavezu da prisustvuje utakmicama i treninzima. Kad sam to rekao, rekao sam sve – rekao je Obradović.