Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je da su njegovi košarkaši pravili previše gluposti u porazu od MZT-a.

– Još nismo uigrani. Zajedno smo kratko vreme. Bili smo ravnopravni, ali s obzorom na to koliko smo gluposti napravili, MZT je morao da pobedi – rekao je Nikolić.

Partizan je u petak uveče poražen od MZT-a u Skoplju na početku Jadranske lige.

– Vodlili smo 10 poena razlike, ali mladi igrači su napravili grešeke ; u odbrani i u napadu. U drugom pouvremenu su stranci mnogo solirali i tad je jasno – sledi poraz – kazao je Nikolić.

Povezana vest:  Baskonija ubedljiva, novi poraz Zvezde u Evroligi

Po oceni Nikolića, makedonski šampion će sa sastavom koji ima na kraju biti na sredini tabele Jadranske lige.

Trener MTZ-a Aleksandar Todorov zahvalio je navijačijma, za koje smatra da su doprineli da njegov tim pobedi nad Partizan.

– Prvo i njajvažnije od svega je jedna ogromna zahvalnost svim onima koji su prvi put posle dugo vremena došli da nam daju podršku jer bi bez njihovog prisustva bilo neprijatno pred onom grupom navijača Partizana. To je atmosfera koja me podsetila na vreme kad sam prethodni put vodio MZT – rekao je Todorov.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan pobedio Mega Vizuru

On je naveo da će makedonskom klubu biti potrebno još 10 pobeda da bi ostvario cilj, plasman među osam najboljih.

Trener MZT-a je ocenio da je njegovi tim igrao slabo u odbrani, ali da je na kraju ipak uspeo da pobedi jedno veliko ime u košarci.

– Raduje me što su makedonski košarkaši na kraju preuzeli odgovrnost. Treba da ostanemo prisebni i da nas ne uhvati euforija. Slede nam novi izazovi – rekao je Todorov.

Povezana vest:  Bogdanović: Razmisliću o reprezentaciji