Hala „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu dobila je novu rasvetu, a uskoro će početi proširenje na 9.500 mesta, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

-To je uvod da, posle rešavanja imovinsko-pravnih pitanja udjemo u rekonstrukciju dvorane i nadam se da će ona početi tokom sledeće godine. Umesto sadašnjih 6.200 mesta, imaće oko 9.500, čime će se ispuniti svi uslovi za održavanje velikih sportskih manifestacija – rekao je Vesić prilikom obilaska dvorane.

Vesić je naveo da će biti zamenjene stolice, kao i sve drugo što je potrebno da bi „hram košarke nastavio da živi svoj sportski život“. Po njegovim rečima, hala je izgradjena 1973. godine i „već zahteva ozbilju rekonstrukciju“.

Povezana vest:  Mega Vizura slavila protiv Solnoka

Postavljanje nove led rasvete koštalo je 15 miliona dinara i hala sada ispunjava uslove Evrolige, Fiba, ali i ostalih sportskih takmičenja. Sportsko-rekreativni centar Tašmajdan je u poslednje četiri godine povećao prihod za 175 miliona dinara, a rashod smanjio za 100 miliona, naveo je Vesić.

-To je preduzeće koje više nije pod subvencijama pod kojima je bilo do pre dve i po godine i danas ono samo sebe izdržava. Njihov velnes centar može da se meri sa svakim privatnim centrom u gradu i ovo je dokaz da ovo preduzeće može da funkcioniše po tržišnom principu i da može da se nosi kako sa privatnim halama tako i sa Arenom i da istovremeno ostvaruje prihod – dodao je Vesić.

Povezana vest:  EP ZA JUNIORE, Najbolji srpski junior stigli u Vroclav

Direktor SRC Tašmajdan Milan Novović rekao je da je hala dobila 44 najnovija led projektora koji su u standardu onih u najpoznatijim svetskim dvoranama.

-Ovo je još jedan u nizu projekata koje je sproveo SRC Tašmajdan – rekao je Novović.

On je kazao da je projekat značajan zbog toga što su ispunjeni uslovi za održavanje velikih takmičenja koje zahtevaju svetske i evropske federacije i dostižu se standardi energetske efikasnosti koja vodi ka daljem smanjenju rashoda.

Povezana vest:  Statistika na strani KK Crvena Zvezda

-Na ovaj način postigli smo dovoljnu osvetljenost dvorane na duži vremenski period i produžili trajnost jer se trajanje osvetljenja procenjuje na 10.000 sati po svakoj svetiljci. Ova rasveta neće ni na koji način ometati buduće radove na rekonstrukciji i biće kompatibilna i sa budućim kapacitetom dvorane – kazao je Novović.