Opačić: Do kraja nedelje rešićemo pitanje ugovora

 

marko_keselj_cz_derbiGeneralni menadžer košarkaškog kluba Crvena zvezda Milan Opačić izjavio je danas da će klub do kraja nedelje pronaći rešenje u vezi sa zahtevom za raskid ugovora koji su podneli kapiten Tadija Dragićević i Marko Kešelj zbog neizmirenih dugovanja kluba.

-Razumem nezadovoljstvo igrača i tvrdim da se radi o kvalitetnim ljudima i odličnim košarkašima. Klub je zahvalan što shvataju tešku finansijsku situaciju i verujem da ćemo do kraja nedelje pronaći rešenje. Upravni odbor kluba sastaće se u narednih nekoliko dana i analizirati prvi deo sezone. Razgovaraćemo i sa trenerom Petrovićem i brzo ćemo preduzeti odgovarajuche korake – rekao je Opačić.

Povezana vest:  NIS podržao dečiji Međunarodni minibasket festival

Obojica košarkaša Zvezde tvrde da je njihov potez preventivna mera.

-Razlog za ovo je isključivo namera da bih se zaštitio. Nije mi želja da odem iz Crvene zvezde, već hoću da ekspresno rešimo problem. Ovim gestom nisam želeo da pravim razdor u ekipi jer pravi mečevi tek slede. Težak period je, verujem, iza tima i mislim da u pauzi koja sledi mnoge stvari dobrim radom možemo da nadoknadimo – kazao je Kešelj.

Povezana vest:  NBA VESTI, Memfis u polufinalu plej ofa Zapada

Kapiten Dragićević dodao je da veruje u pozitivan ishod.

-Svestan sam kakvo je stanje u zemlji, kolika je kriza, i prihvatio sam da sačekam koliko je potrebno. Pristao sam i na smanjenje ugovora u odnosu na prošlu godinu jer znam da je teška situacija. Želim da odem iz Zvezde kao kapiten i kao čovek koji je za devet godina dao klubu sve što je imao. Ovo što je urađeno je preventiva i verujem u pozitivan ishod cele priče – zaključio je Dragićević.