Košarkaši Crvene zvezde u dobrom raspoloženju su otputovali u Kaunas, gde će u petak protiv Žalgirisa početi novu sezonu u Evroligi.

„Ostvarili smo mali cilj da sa tri dobijene utakmice uđemo u Evroligu. Početak Evrolige treba da potvrdi dobar rad u pripremnom periodu. Crvena zvezda neće ni u jednoj utamici ići na to da je unapred izgubi. Borićemo se do kraja. Znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi“, rekao je trener Dušan Alimpijević za klupski sajt.

Zvezda će biti kompletna u Litvaniji, iako Branko Lazić po rečima trenera još nije na optimalnom nivou, dok se Nemanja Dangubić oporavio od povrede, a Džejms Feldin od utorka trenira sa ekipom.

Po rečima Alimpijevića, Zvezda ima kvalitetan sastav, ali joj je potrebno vreme za nešto više poput Evrolige.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt najbolji na Pacifiku posle 39 godina

„Mnogi su pokazali i određeni dozu zabrinutosti, kako će Crvena zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim. Sada posle ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme“, rekao je Alimpijević.

On je naveo da o narednom rivalu „zna sve“ i da je to klub koji se ponaša slično kao i Zvezda.

„Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji koja se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj jedan. Tvrda, čvrsta ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali šest utakmica u domačem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro analiziramo. Idemo tamo da se prikažemo, ja se nadam u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti“, kazao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Zvezdini pioniri šampioni Srbije

Kapiten ekipe Branko Lazić rekao je da je pred Zvezdom teška utakmica.

„Žalgiris je odličan tim, imaju odličnu atmosferu u svojoj areni, predstavljaju zemlju koja voli košarku. Međutim, idemo tamo da probamo da napravimo iznenađenje, da dobijemo i tako iskoristimo šansu akoo se ona ukaže. Time bismo na pravi način otvorili i ovo drugo takmičenje u sezoni, nakon ABA lige“, rekao je Lazić.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije danas protiv Francuske u borbi za bronzu

Njegov saigrač Milko Bjelica je dodao da Žalgiris poput Zvezde sezonu počinje u promenjenom sastavu, što ne znači da će biti lošiji nego prošle.

„Čeka nas jaka utakmica, izuzetno teško gostovanje, možda i najteže, ne računajući prve dve-tri ekipe Evrolige. Tu je i težak put do tamo, ali dobro, svesni smo svega toga što nas čeka, spremali smo se protekla dva i po meseca za ove stvari i ne bi trebalo da bude iznenađenja. Idemo iz utakmice u utakmicu“, kazao je Bjelica.

Utakmica prvog kola Evrolige između Žalgirisa i Zvezde će se igrati u petak od 19.00.