Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je danas spisak od 35 igrača za utakmice protiv Austrije i Gruzije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.
Košarkaški savez Srbije je saopštio da su na širem spisku selektora Stefan Jović, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Dragan Milosavljević, Nemanja Dangubić, Branko Lazić, Vladimir Lučić, Marko Simonović i Nikola Kalinić.

Povezana vest:  Srpski basketaši uspešno počeli odbranu titule na SP

Na spisku su i Stefan Birčević, Milan Mačvan, Vladimir Štimac, Ognjen Kuzmić, Nikola Milutinov, Miroslav Raduljica, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Stefan Peno, Vanja Marinković i Aleksa Avramović.

Selektor Đorđević pozvao je i Stevana Jelovca, Nikolu Jovanovića, Nikolu Radičevića, Savu Lešića, Nikolu Rebića, Milenka Tepića, Nikolu Jankovića, Đorđa Gagića, Ivana Marinkovića, Ivana Paunića, Iliju Đokovića, Dejana Todorovića, Gorana Huskića i Dejana Muslija.

Povezana vest:  Kompanija "Roda" sponzor ženske i juniorske lige

Košarkaši Srbije će u prvom kolu kvalifikacija u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“, 24. novembra, dočekati Austriju, a u drugom kolu, u istoj dvorani, 27. novembra, Gruziju.

Od ove godine kvalifikacije se igraju po novom sistemu, tokom sezone, pa igrači iz NBA lige neće biti selektorima na raspolaganju, a gotovo sigurno ni igrači koji igraju za klubove iz Evrolige.

Povezana vest:  Pripreme košarkaša Zvezde počinju 6. avgusta

Svetsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 15. septembra u Kini.