Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od nemačkog Bamberga sa 69:75 (18:30, 16:13, 19:16, 16:16), u utakmici petog kola Evrolige.Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Tejlor Ročesti sa 22 poena, Matijas Lesor postigao je 14 uz devet skokova, a Milko Bjelica 11 poena uz sedam skokova.

Avgustin Rubit postigao je 15 poena za Bamberg, Riki Hikmen dodao je 12 poena, a Leon Radošević 11 poena i sedam skokova. Bivši kapiten Zvezde Luka Mitrović postigao je sedam poena.

Povezana vest:  Juniori Srbije pobedili Crnu Goru za plasman u drugu fazu EP

Zvezda sada ima dve pobede i tri poraza, a Bamberg ima pobedu više.

Pred skoro 6.000 gledalaca u Beogradskoj areni, Zvezda je veoma loše počela utakmicu, organizacije u napadu gotovo da nije bilo, a u odbrani je nedostajalo energije, što je Bamberg iskoristio i već posle pet minuta stigao do dvocifrene prednosti, 19:9.

Ekipa Andree Trinkijerija do kraja deonice uspela je da postigne još 10 poena, pa je posle prve četvrtine vodila sa 30:18.

Na početku druge četvrine Maodo Lo pogodio je „trojku“, kojom je nemački tim došao do maksimalnih plus 15.

Povezana vest:  NBA VESTI, Čikago skupo platio pobedu

Tim Dušana Alimpijevića trgao se u tom trenutku i serijom 8:0, odnosno „trojkama“ Branka Lazića, Bjelice i „dvojkom“ Dragana Apića, prišao na sedam poena zaostatka.

Bamberg je ipak uspeo da odbije nalet crveno-belih, a najviše zahvaljujući Dorelu Rajtu, pa je na poluvremenu vodio sa 43:34.

Na početku treće četvrtine Zvezda je poenima Ročestija i Lesora prišla na pet poena zaostatka, ali je Bamberg ponovo usepo da zaustavi crveno-bele, uzvratio je serijom 6:0 kojom je ponovo stekao dvocifrenu prednost.

Povezana vest:  FAJNAL FOR EVROLIGE, PAO – SIJENA 77:69, Obradović ponovo u finalu!

Bamberg je u nastavku utakmice održavao prednost. Crveno-beli su u nekoliko navrata uspevali da se vrate, ali ne i da preokrenu.

Na minut i po pre kraja Zvezda je prišla na tri poena zaostatka, ali je Bamberg poenima Rubita sa linije za slobodna bacanja i „dvojkom“ Nikosa Zizisa rešio meč.

U narednom šestom kolu Zvezda će 10. novembra igrati na gostovanju protiv Unikahe, a Bamberg će dočekati Fenerbahče.