Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegova ekipa u najjačem sastavu dočekuje CSKA iz Moskve u utakmici u Evroligi, da je motivisana i da se nada čudu protiv izuzetno kvalitetnog ruskog tima.

-To je prva u nizu utakmica u teškom rasporedu. CSKA ima izuzetno moćan sastav, bez slabe tačke i rupe, tu je 12 fenomenalnih igrača i uz Fenerbahče i Olimpijakos vidjeni su za ‘fajnal for’. Igraćemo u najjačem sastavu, svi igrači su mi na raspolaganju. Značajno je i to što smo imali vremena za trening i da se oporavimo – rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Kabinet premijera:Vučić i Bertomeu nisu razgovarali

Košarkaši Zvezde igraju u sredu od 19 časova protiv CSKA iz Moskve u Beogradskoj areni, utakmicu sedmog kola Evrolige.

-Nije teško motivisati igrače, pošto igraju protiv jedne od četiri najbolje ekipe u Evropi. Nije sve na papiru, jer da jeste ne bi se desile pobede protiv Barselone i Makabija. Nije sve unapred rešeno, čuda su moguća. Niko nam ne može zabraniti da čuda sanjamo. Bez obzira na umor, igračima je plus da igraju u najboljoj i najskupljoj školi, u Evroligi – naveo je Alimpijević.

Povezana vest:  Trinkijeri: Samo da ne bude "udaraca ispod pojasa"

On je dodao da ima poverenja u sve igrače, uključujući i rezervne i ponovio da je ove sezone novi tim crveno-belih, sa 11 novih igrača i da će vreme pokazati da li su to poverenje zaslužili. Upitan o slaboj poseti u prethodnoj utakmici u Areni protiv Bamberga, Alimpijević je rekao da ekipa uvek ima isti pristup utakmicama.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Dušan Ivković: Nema lakih protivnika

-Bez obzira da li igramo pred pet, 10 ili 20 hiljada, poštujemo svakoga ko je došao da nas podrži. Podrška mnogo znači igračima na samopouzanju i hrabrosti, ali to nije najvažnije, već dobar pristup. Svi razumeju da je podrška potrebna, tako se dolazi do rezultata, ali i rezultati dovode publiku u dvoranu – dodao je Alimpijević.

Posle šest kola Zvezda ima dve pobede i četiri poraza, a CSKA pet pobeda i poraz.