Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je večeras da ga raduje što je njegova ekipa napravila delimični iskorak u igri u evroligaškim utakmicama, uz ocenu da to nije bilo dovoljno da se pobedi Baskonija.

„Odigrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi Baskonija koja ima pametne i iskusne igrače. Za nas je ovo bila nešto malo bolja utakmica nego u poslednje vreme u Evroligi. Dobar pomak smo načinili, ali nedovoljan da se dobije Baskonija koja igra odlično u poslednje vreme“, rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  Partizan savladao Asesoft i došao do prve pobede u Evrokupu Košarkaši Partizana ostvarili su večeras prvu pobedu u Evrokupu, pošto su u Beogradu u utakmici petog kola Grupe E savladali rumunski Asesoft iz Ploeštija sa 76:69 (25:23, 18:15, 11:20, 22:11)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Baskonije sa 85:81 (22:17, 25:21, 17:19, 21:24) u devetom kolu Evrolige.

„Kažnjavali su svaku i najmanju grešku. Mi jesmo mlad tim koji je u podizanju i gradjenju, ali moramo da naučimo iz ovih grešaka koje se ponavljaju i da ih eliminišemo“, rekao je ;Alimpijević.

On je dodao da ga raduje što su „počeli da se pojavljuju odredjeni mladji igrači sa svojim ulogama“.

Povezana vest:  Ročesti najkorisniji igrač prvog kola Top 16 Evrolige

„Mislim da nismo bili bez energije… Davidovac je pokazao da može ;da igra. Pojavili su se mladji igrači, a posebno je to bilo bitno jer Pero Antić nije igrao zbog neodložnih porodičnih obaveza i morao je da putuje za Skoplje“, rekao je trener crveno-belih.

Upitan koliko Zvezda može bolje da igra nego trenutno, on je kazao da će to vreme pokazati.

„Za sve nas je ovo jedna škola u kojoj mi rastemo. Zvezda će igrati bolje onog trenutka kada nosioci budu imali neki standard i kada se po trojica, četvorica mladih igrača u kontinuitetu budu pojavljivali. Mi sa 11 novih igrača sigurno ne možemo u novembru odlično da igramo. ;Znam koji su prioriteti Zvezde, da bude konkurentna, da pobedjuje… Ograničavajući faktor je taj budžet, ali nema kuknjave, to treba da bude naša prednost, ta mladost i što stvaramo nove igrače. Da li u ovom trenutku, dok sklapamo tim treba da budemo bolji nego u martu? Ja ne mislim da treba“, zaključio je Alimpijević.

Povezana vest:  Predstavnici FIBA putuju u SAD da spasu Eurobasket