Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegovi košarkaši ;protiv Valensije žele novu pobedu u Evroligi.

„Valensija ne može da ima ulogu autsajdera pred svojim navijačima i ne može da se kaže da je neko favorit. Naročito mi nemamo pravo to da kažemo, jesmo u dobrom ritmu, jesmo prilično bolje izgledali u poslednjem periodu što je odraz boljeg rada na treninzima u periodu kada smo za to imali vremena. Sportski motiv postoji, želimo dobar rezultat, a naša želja je samo veća iz utakmice u utakmicu“, rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Zvezda će u petak od 20.30 gostovati Valensiji u 13. ;kolu Evrolige, a ekipa je otputovala za Španiju letom preko Amsterdama.

Povezana vest:  Mali i Udovičić dočekali košarkašice

Alimpijević će moći da računa na novog košarkaša crveno-belih Dilana Enisa, a kazao je da su igrači zdravi i osveženi pred napornu seriju.

„Polako ga uvodimo u akcije. Niti će Dilan nekome uzeti što je zaslužio, niti će on dobiti nešto što nije zaslužio. On je tu da pojača konkurenciju, da se izbori za svoje mesto i ulogu. Već je skrenuo pažnju na sebe u dresu Mege. On će biti u sastavu za ovaj put jer idemo na šest dana. Potreban je i da oseti atmosferu i hemiju tima, da ga saigrači upoznaju i da se uživo upozna sa sistemom“, kazao je Alimpijević.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Mega iznenadila Radnički

Plejmejker beogradskog kluba Tejlor Ročesti rekao je da ekipu čeka naporan period i da ona treba da razmišlja „korak po korak“.

„Čeka nas važna i velika utakmica sa Valensijom, u dobrom smo ritmu i želimo da nastavimo na taj način. Znamo da je u pitanju odličan tim, uostalom uopšte nije lako zabeležiti pobedu u Evroligi, posebno u gostima. Oni će biti gladni pobede. Naše je da igramo svoju igru, na način kako smo je igrali u prethodnom periodu, da se i dalje uigravamo i budemo bolji na svakom treningu“, rekao je Ročesti.

Povezana vest:  Mali: Beograd zainteresovan za Fajnal-for Evrolige

Njegov saigrač Ognjen Dobrić kazao je da je Zvezda navikla na putovanja jer dosta dugo igra Evroligu.

„Znamo šta nas očekuje u ovoj seriji i pokušaćemo da se spremimo za sve. Već smo i ranije govorili da na svakoj utakmici idemo na pobedu, pa tako i pred ovu. Ovo je Evroliga, sve ekipe su izvanredne. Valensija je u lošijem ritmu, ali ovo je Evroliga. Idemo da napravimo dobar rezultat, pa ćemo videti“, naveo je Dobrić. ;

Crvena zvezda će posle Valensije otići direktno u Bar na duel sa Mornarom, a potom joj sledi gostovanje Fenerbahčeu u Istanbulu.