Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Limoža sa 98:101 (20:19, 31:23, 25:34, 22:25) u devetom kolu Grupe C Evrokupa.

Utakmica u hali „Aleksandar Nikolić“ nije imala veliki rezultatski značaj, pošto su crno-beli i pre ove utakmice ostali bez šansi da se plasiraju u narednu fazu, koju je Limož prethodno izborio.

Partizan je prvu utakmicu pod vođstvom trenera Nenada Čanka u Evrokupu igrao na visokom nivou i vrlo efikasno, ali ipak nije uspeo da dođe do pobede.

Povezana vest:  Mladi košarkaši Srbije poraženi od Grčke

Crno-beli su u finišu prvog poluvremena imali i 12 poena prednosti (49:37), da bi Limož sredinom treće četvrtine pojačao ritam i do kraja deonice stigao na dva poena zaostatka 71:73.

U poslednjoj četvrtini ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Partizan je čak imao i napad za pobedu, ali Patrik Miler nije pogodio „polaganje“ za dva poena, a potom je u kontri na drugoj strani Limož overio pobedu.

Povezana vest:  Srbija u grupi sa SAD, Kinom i Angolom na SP

Najefikasniji u ekipi Partizana koja je nastupila bez Vanje Marinkovića i Novice Veličkovića, bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 28 poena, a dva manje ubacio je Miler.

U ekipi Limoža istakao se Keni Hejs sa 22 poena, dok je Aksel Butej ubacio jedan manje.

Partizan je poslednji, šesti u Grupi C sa jednom pobedom i osam poraza, dok je Limož četvrti sa pet trijumfa iz devet utakmica.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, OKK Beograd pobedio Radnički u gradskom derbiju