Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Panatinaikosa sa 63:69 (15:20, 23:21, 11:17, 14:11) u utakmici 14. kola Evrolige.

Crveno-beli su upisali drugi uzastopni poraz u Evroligi, a deveti ukupno. Na drugoj strani, grčki tim sada ima deset pobeda i četiri poraza.

Najefikasniji u redovima Zvezde i ujedno jedini sa dvocifrenim učinkom bio Džejms Feldin koji je ubacio 21 poen. Milko Bjelica i Matijas Lesor su dodali po osam poena.

Panatinaikos su do pobede vodili Džejms Gist i Markus Denmon sa po 16 postignutih poena, dok je Kris Singlton utakmicu završio sa osam poena.

Povezana vest:  Udovičić: Stanković legenda koja je živela za sport

Zvezda u narednom kolu gostuje Milanu, dok Panatinaikos ide u goste Valensiji.

Panatinaikos je nešto bolje počeo utakmicu, bio je čvršći u odbrani od domaćina, a funkcionisao je i šut s distance, pa su gosti posle pet minuta igre vodili sa 13:7.

Ekipa Dušana Alimpijevića je posle TV tajm-auta zaigrala čvršće u odbrani, što joj donelo lake poene u napadu, pa je tako serijom 8:0 stigla do preokreta.

PAO je u poslednja dva i po minuta prve četvrtine uzvratio gotovo na isti način i došao do vođstva od pet poena.

Povezana vest:  Posle meča Partizan - Barselona, Igrači Partizana: ’'Ne smemo da poletimo’’

Na početku druge četvrtine poentirao je raspoloženi Singlton za dva poena za najveće vođstvo gostiju, ali je onda usledila nova serija Zvezde koju su nosili Feldin, a potom i Dobrić.

Crveno-beli uspeli su da preokrenu, a u dva napada su imali priliku i da se odlepe, ali nisu ih realizovali. ; Gosti su to kaznili i na poluvreme otišli sa tri poena prednosti.

Treća deonica nije dobro počela po crveno-bele, Singlton je pogodio za tri, dok je Zvezda imala mnogo problema u organizaciji napada.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 18. kola i tabela

Alimpijević je tajm-autom pokušao da prekine nalet Panatinaikosa koji su nosili Denmon i Adetokumbo, ali u tome nije uspeo, pa su gosti došli i do 13 poena prednosti.

Nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka iznerviralo je igrače Zvezde, ali i publiku, koja je još energičnije podržala košarkaše crveno-belih na terenu.

Panatinaikos je i pored toga u svakom trenutku uspevao da odbije nalete crveno-belih, koji su čak u poslednjem minutu imali priliku da dođu do izjednačenja, ali Feldin nije bio precizan u pokušaju za tri poena.