dusan_ivkovic_trening

PRIPREME ZA SP

Radenović, Popović i Marjanović ne nastavljaju pripreme

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković odlučio je danas da pripreme za Svetsko prvenstvo u Turskoj ne nastave tri igrača: Boban Marjanović, Ivan Radenović i Bojan Popović. Ivković je izjavio da je u Kovilovu završena treća faza priprema za šampionat u kojoj je učestvovalo 17 igrača i da se posle duže analize odlučio za 14 košarkaša.

-Radili smo jako kvalitetno, pohvalio bih sve igrače i kompletan stručni štab. Imali smo sve uslove, samo nismo odigrali nijednu trening utakmicu. Spisak je skraćen na osnovu treninga, načina treniranja i sezona koje igrači imaju iza sebe – rekao je Ivković novinarima.

Selektor Srbije je objasnio da je Marjanović najviše napredovao u odnosu na prošlu sezonu.

-Na poziciji centra igra Nenad Krstić, koji ima iskustvo. Ovakva moja odluka mogla bi da bude podstrek za Miroslava Raduljicu i Kostu Perovića u daljem radu. Naravno, mi na Marjanovića i dalje računamo – rekao je Ivković.

Povezana vest:  Nikolić: Podbacili Amerikanci

Prema njegovim rečima, na poziciji „četiri“ trebalo je da se odluči imeđu Milana Mačvana i Radenovića.

-Mačvanu sam dao prednost zbog njegovih godina, pet godina je mlađi i imao je jako dobru sezonu“, objasnio je Ivković i dodao da je na „poziciji jedan“ odlučio da ne ide Popović koji je igrao prošle godine“ na Evropskom prvenstvu.

Selektor Srbije objasnio je da će reprezentacija prve utakmice odigrati na turniru u Istanbulu sa Novim Zelandom, Iranom i Turskom.

-Uvek su prve utakmice teške, nadam se da ulazimo u jednu stabilnu formu. Novi Zeland ima svoj stil košarke, daju svoj maksimum. Iran je na neki način i naš dužnik, pošto smo prošle godine izgubli od njih – rekao je Ivković.

Povezana vest:  Obradović: U Evroligi nema lakih protivnika

On je dodao da je 8. avgusta meč sa Turskom i dodao da postoji odlična saradnja sa turskom federacijom, tako da će reprezentacija ostati u Istanbulu i posle turnira.

-Postavili smo pitanje šta ćemo da radimo tri dana do turnira u Mariboru. Treniraćemo i 10. avgusta odigraćemo još jedan meč sa Turskom. Zatim, preko Zagreba putujemo do Maribora – rekao je Ivković.

Reprezentativac Srbije Novica Veličković naglasio je da ekipe predstoji sada lakši deo priprema – utakmice.

-Prve utakmice su najteže, mnogi su počeli da igraju pre nas. Najbitnije je da se uigramo. Loše je da uđemo u formu pre prvenstva, jer tamo treba da budemo najbolji. Sada samo treba da pokažemo šta smo radili na treninzima – rekao je Veličković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi bolji od San Antonija posle produžetka

Jedan od igrača koji su završili pripreme Boban Marjanović bio je razočaran što neće igrati na SP.

-Naravno, kako da ne budem razočaran, ali to je život. Sledeće godine će verovatno biti bolje. Sada treba da se čujem sa ljudima iz CSKA da vidim kada treba da se pojavim u novom klubu – rekao je Marjanović.

On je dodao da na narednom takmičenju očekuje da će Srbija odigrati dobro i da će joj biti priređen doček ispred Skupštine grada.

Reprezentacija Srbije sutra putuje u Tursku na turnir. Svetsko prvenstvo u košarci održaće se od 27. avgusta do 12. septembra u Turskoj.