Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da je Milano tim sastavljen od odličnih individualaca sa ambicijama za plasman u Top 8 Evrolige, ali da će crveno-beli u predstojećem meču dati sve od sebe da iskontrolišu igru italijanskog tima u tranziciji.

„Za Armani je karakteristično da je to ekipa koja ide trenutno ispod svojih očekivanja koje su imali na početku sezone. To sudim na osnovu toga kako je formiran tim, stručni štab i koliko je novca uloženo u sastav. Verujem da će do kraja sezone učiniti sve da uđu u borbu za prvih osam mesta. Njihov sastav čine vrsni individualci poput Endrua Gaudloka, Vladimira Micova, Džordana Tiodora, što dovoljno govori o njihovim ambicijama i kvalitetu“, rekao je Alimpijević za sajt kluba.

Povezana vest:  EVROLIGA, Stručnjaci mere buku Partizanovih navijača u Pioniru

Košarkaši Zvezde gostuju sutra ekipi Milana u utakmici 15. kola Evrolige.

„Karakteristiše ih igra u tranziciji, puno dobrih rešenja u prvih deset sekundi napada i moramo da učinimo sve da iskontrolišemo njihovu igru u tranziciji“, rekao je Alimpijević.

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica rekao je da je ekipa imala nekoliko dana za oporavak, da spremni odlaze u Milano i da nema prostora za potcenjivanje bilo kog pojedinca iz Armanija.

Povezana vest:  Brajant dobio dozvolu da igra

„Dobro je što smo pred ovu utakmicu imali nekoliko dana za oporavak. Imaju odličan sastav, odličnog trenera i naša obaveza je da maksimalno ozbiljno uđemo u meč i pokušamo da ostvarimo pobedu. Imaju izuzetno dobru bekovsku liniju, pogotovo napadački, jer su u pitanju sjajni strelci. Rekao bih da su oni najveća opasnost, ali nema prostora za potcenjivanje bilo kog pojedinca iz ekipe Armanija“ rekao je Bjelica.

Povezana vest:  RED BULL KING OF THE ROCK, Predrag Vučković pobednik turnira u Kragujevcu (FOTO)

Zvezda se trenutno nalazi na 12. mestu sa pet pobeda i devet poraza, dok je Armani 14. sa četiri pobede i 10 poraza.

Utakmica se igra sutra od 20.45 u Milanu.