Aco Petrović nije više trener Crvene zvezde

aco_petrovic_kkcz_trenerPo sportski krugovim sa šuška da Aco Petrović nije više trener košarkaškog kluba Crvena zvezda. 
Pomoćni trener reprezentacije Srbije u sredu je podneo ostavku i nije odustao od odlaska uprkos ubeđivanju pojedinih ljudi iz rukovodstva kluba. U klubu sa Malog Kalemegdana kažu da se rešenje očekuje do kraja nedelje, a najozbiljniji kandidat za novog trenera Zvezde je Aleksandar Trifunović, bivši trener ‘crveno-belih’, Lijetuvos Ritasa i Spartaka iz Sankt Peterburga, sa kojim su u toku nezvanični pregovori. 
Aco Petrović prethodne dve sezone predvodio je ruski Uniks, sa kojim je osvojio nacionalni Kup. Pre toga je bio na čelu rostovske Lokomotive, Hemofarma i pet godina u FMP Železniku, a ovog leta vratio se u Crvenu zvezdu, u kojoj je bio pomoćni trener u sezoni 1997/1998. 
Petrović je sa klubom odično gurao u Evrokupu, gde je skor Zvezde 3-1, ali u NLB ligi ‘crveno-beli’ su tek osmi sa šest pobeda i osam poraza. Posle poraza u utorak od Budućnosti u ‘Pioniru’ prvi put su se čuli povici sa tribina: “Aco, odlazi”, a Petrović jeodlučio da želju pojedinih navijača odmah ispuni. 
Kao najrealniji naslednik Petrovića spominje se Aleksandar Trifunović, bivši igrač i trener Crvene zvezde. Trifunović je u Zvezdi radio samostalno i kao pomoćnik Zmagoslavu Sagadinu, a najveće uspehe u kratkoj trenerskoj karijeri zabeležio je predvodeći Lijetuvos Ritas (2006-2008) – osvojio je Baltičku ligu, igrao finale tadašnjeg ULEB kupa i plasirao se u Top16 fazu Evrolige. 
Od početka ove sezone 42-godišnji Trifunović vodio je Spartak iz Sankt Peterburga, ali je sa ruskom klubom saradnja okončana početkom novembra. 
Kao drugo rešenje spominje sa Saša Obradović, koji je nedavno završio saradnju sa poljskim Turovom, a još je radio u Kelnu i Kijevu.

Povezana vest:  Bjelica i Ana Dabović najbolji srpski košarkaši u 2015. godini